Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach jö ... tahle eKOnoMICKÁ TRAGÉDIE s monetárními systémy se ve světě - kde se většinou každý s každým může nejen spojit, ale i obchodovat - hraje už moc dlouho. Až si budu moci vydat vlastní peníze kryté mým dílem, prací, službou, životem ... identitou,  tak konečně peníze získají zpět nějakou hodnotu ... viz http://www.idworld.org

Teď jsou všechny měny vesměs nekryté a založené na lži alias dluhu.

0 0
možnosti
MP

Referendová otázka by měla znít. Jste pro okamžité poslání TŘETINY BILIONU kč zadluženým zemím?  To je totiž povinnost hned po přijmutí eura!!!

0 0
možnosti
Foto

Jestli euro ano nebo ne lze zjistit jednoduchým pokusem. Vezměte sto korun a jděte je do nanky vyměnit za eura. Pak je vezměte a jděte je zpátky vyměnit za koruny. Pokud dostanete zpět zase sto korun, pak euro nepotřebujeme.

Což vesměs každý podnikatel zkusil a tak vede svůj účet rovnou v eurech.

Prvorepubliková koruna, to byla jiná káva.

0 1
možnosti
MP

Když už má být euro, tak výhradně jen a jen pro podnikatele kvůli exportu. Jinou výhodu euro skutečně nemá!! Nevýhody velmi silně převažují. Rozhodovat, jestli euro ano či ne, by měli výhradně špičkoví ekonomové! Je to UMĚLÁ, POLITICKÁ, VYMYŠLENÁ, nikoli EKONOMICKÁ  měna. Máme stejné žaludky, jsme stejně pracovití, jsme stejně silní???

0 0
možnosti
MP

Budeme-li mít úplně stejný plat a stejné ceny jako v Německu, pak jsem okamžitě pro euro! Ale jedině v tomto případě. To by bylo spravedlivé na 100%!

0 0
možnosti

A mají stejný plat v Praze a Ostravě? Nebo v Praze a v Psojedech? asi ne že..

Jinak co vám brání mít stejný plat jako mají Němci? ;-)

0 1
možnosti
RH

Společná měna pro země s rozdílným výkonem ekonomiky je podle mne nesmysl. Jedině, že by měly i společný rozpočet a ministerstvo financí. Jenže ty slabší státy budou nadávat, že dostaly málo. Takže zase socialismus. Děkuji, nechci.

6 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem dočetl pojednání od Rothbarda Peníze v rukách státu.   Vřele každému doporučuji.  Hlavně autrorovi tohoto článku. 

http://www.mises.cz/database/literatura/38.pdf

2 0
možnosti

Já myslím že petici nepotřebujeme, svým hlasem pro vstup do EU jsem zároveň hlasoval i pro Euro a na tom se zatím nic nezměnilo.. takže R^EU,

4 5
možnosti
TB

víte,že to není totéž? Jsou v Evropě stále státy co jsou v EU a euro nemají a dobře dělají. Víte až bude ekonomika všech států na stejné úrovni, pak to bude mít smysl ale jinak ne. Vemte si třeba popularizované, v současnosti, Řecko. pokud jste jel do Řecka zaplatil jste za tuto měnu stejně jako kdyby jste jel do Francie. zatím co Francie vám za to euro dala více, a Řecko skoro nic ale cena této měny je pro nás stejná. A nyní Evropa cpe eura do Řecka horem spodem, ale státy , které ho nemají se jim můžou smát

2 0
možnosti
JS

Ne, petici za vstup do šíleného socialistického experimentu jménem eurozóna opravdu nechci Rv

2 1
možnosti
MP

Jak můžete vůbec mluvit o ekonomii? Máme všichni stejnou velikost oblečení? Sníme všichni stejnou porci? Jsme všichni stejně silní? Jsme všichni stejně pracovití? Nepochopíte-li, že velmi slaboučká a líná jižní Evropa na rozdíl od velmi silného a workoholického Německa nemůže mít stejnou měnu....!!!!!!

6 2
možnosti
JH

A Vy jako pracovitý člověk berete mzdu v jiné měně, než Váš soused flákač? Píšete nesmysly a ještě jim věříte. Raději se zamyslete a zkuste najít pro své tvrzení nějaký argument, zjistíte, že to dá dost práci.

0 0
možnosti
ZH

Víte v čem má €uro problém? Není to projekt ekonomický, ale politický. A od toho se odvíjejí všechny problémy. Napasovali se neslučitelné ekonomiky do jednoho statku, kde vládne 17 nebo 18 sedláků.:-)

4 0
možnosti