Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bulmens

15. 9. 2009 12:25
Děkuji upřímně ...

... jménem všech nedobrovolných (ale koneckonců vlastně i těch dobrovolných) bezdětných. Mluvíte mi z duše. A svírá se mi žaludek z logiky "těch druhých".

0 0
možnosti
JP

Ginny

10. 9. 2009 9:40
Autore

Vůbec se v tom neorientujete a píšete nesmysly.

0 0
možnosti
L

lesicatko

10. 9. 2009 9:22
Dojmologia

Pretože keby sa autor v tomto aspoň trocha orientoval, tak by vedel, že práve obrovský vplyv štátu v rodinách v škandinávii, kde sa hovorí o defamiliarizácii rodiny / Esping - Aandersen / je v podstate recept na vyššiu plodnosť, o akej sa napríklad katolíckemu Taliansku alebo Španielsku ani nesníva. Inak je to presne obrátene - náklady rodín na výchovu detí sú oveľa vyššie ako v priemere to , čo odovzdávajú bezdetní na daniach. To už zase sokázal sociológ Jan Keller v Súmraku sciálneho štátu. Doporučujem prečítať a potom písať :)

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

10. 9. 2009 10:29
Re: Dojmologia

vyšší plodnost? Super, jsem ochoten to aplikovat na své farmě pro zvířátka, ale neopovažujte se tak řídit mě:-D

Jestli nám stát začne pomocí těchhle motivů říkat, kolik dětí máme mít, znamená to že jsme na strmé cestě k degeneraci rozumu. Do toho opravdu stát nemá co kecat. A existují jen 2 druhy potřeb. Veřejné a soukromé. Veřejné platíme z daní, zde má platit každý relativně spravedlivě % ze svých příjmů a potřeby soukromé. Mezi potřeby soukromé patří vlastní rodina stejně jako nákup porshe. Někteří lidé by dali přednost daňovým úlevám na to porsche. Důležité je, že se rozhodujeme sami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.