Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cihadlo

5. 1. 2012 16:02
Právo

je souhrn pravidel, které nás umožnit dobré fungování společnosti a omezit praktiky, které společnost poškozují.  Všeobecné povědomí je, že kde jsou stanovena přesná pravidla, dokonalý manuál, není třeba používat rozum.  Je to výhodné a hospodárné v rutinní práci, ale v neobvyklé situaci je nutné se řídit i rozumem a změnit zákon, který vysloveně škodí.

  V praxi to vypadá, že zákony jsou vymýšleny těmi, kteří škodit přímo nechtějí, ale jen se přiživit na práci ostatních.  A že už došlo na větší ryby v rozkrádání, je možná jen konkurenční boj o výhodné pozice.  Vždyť těch opravdu produktivních pracujících začíná být nedostatek, a všechny dohlížitele nestačí uživit.

0 0
možnosti
K

krllo

29. 12. 2011 11:33
Máme na to přeci úřady. Třeba Český telekomunikační úřad.

500 milionů rozpočet, 420 zaměstnaců a za celý rok žádný výsledek. Zbytečný úřad, zavřít a jeho ředitele raději na doživotí.!!

0 0
možnosti
A

ataknevím

29. 12. 2011 9:59
právo zvítězí?

Láďo, nezvítězí finálně, ale bude vítězit, tak jak neustále, byť  až po dlouhých bitkách, vítězí.  Víc od té lidské nádoby očekávat nemůžete.

0 0
možnosti
MR

rodd

29. 12. 2011 9:43
Bohužel náš stát i my

jsme do morku kostí prolezlí naprostou ztrátou k hodnotám, povinnostem a úctou, což je odkaz minulého režimu, jež z národa vytvořil populaci, jež se naučila využívat systém a jen přežívat. To je jádro dnešní tristní situace která pohltí většinu energie pro společnost založenou na vlastní svobodě, píli, hodnotám, povinnostem, jak vůči sobě tak rodině a ostatním Ať je to v malé obci, aglomeraci, úřadě, soudech, vládě parlamentu. My v podstatě pořád jen žijeme a dojíme svoji laxností a zažitým tímto chováním, poslední kapitál teto země a navíc většina rádoby prospěšných věcí vzniká z potřeby rozdělit tento kapitál pro ještě více pijavic.Ve firmách se vytváří detašované úseky, ač by to lépe a hospodárněji zajistila sama firma jež vlastně to má účelem podnikání. Nic v podstatě jsme nevybudovali, a proto nám chybí úcta k hodnotám a proto je zde tento propad a obávám se že jen znovu nabití pojmu toho co skrývá hodnota a jak těžce se mnohdy získává, nepřinese onen kýžený zvrat ... .

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

29. 12. 2011 9:11
začne se to řešit tehdy

až se stane nějaký průser - někomu prdnou nervy a pokropí nějakého exekutorského pohůnka kalachem při odvrtávání zámku - při exponencionálním nárustu nesmyslných exekucí ,je to jen otázkou času.

Pak se jenom modleme,aby to nebylo onou pověstnou rozbuškou - protože pak by to už nezastavil ani komunistický policejní aparát ( nemluvě o zcela paralizované policii stávajícího režimu) ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.