Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejen "levicové" ale všechny tradiční strany jdou do kopru. Dnes rozhoduje marketing

0 0
možnosti

Vážený autore,

ČSSD není socialistická strana, ale středová liberálně demokratická strana s populistickým sociálním programem, který jí přitahuje voliče.

Jediná levicová socialistická strana jsou komunisti, kteří dnes neprosazují komunismus, ale demokratický socialismus.

Pokud se životní úroveň většiny občanů zlepšuje, nemají občané důvod volit tyto strany. Pokud nastane období stagnace, krize a nutnost splácet dluhy, vše se může rychle změnit, ale to si jistě nikdo nepřeje.

1 0
možnosti
TP

Tak to by se obě zmíněné strany měly přejmenovat, nemyslíte? :)

1 0
možnosti
PK

Otázka pohledu - má babička na vsi měla chaloupku + slepice, od zlých komoušů dvě stovky důchodu a ušetřila. Já mám dvacet táců a nic mi nezbývá:-)

0 0
možnosti
PK

Socdem nikdy nechtěli rušit kapitalismus, pouze ho korigovat. Společnost se změnila a mění ale to neznamená že korekcí a usměrňování není třeba. Vše trh a dobrosrdečnost kapitalistů - lidumilů nevyřeší. Je ale legrační, že některé Marxovy sny budou částečně zavádět zlí imperialisté - např. nepodmíněný základní příjem jako "uspokojování podle potřeb":-)

Zdá se mi, že třeba soc dem nemá za sebou nějaké kvalitní ekonomy (ekonomickou školu). Pícl je tragéd a doc. Švihlíková se zase vyžívá v tom jaká jsme ubohá montovna.

2 0
možnosti
PL

P62e35t43r 68L78a64n38g10e66r

26. 10. 2017 19:12

Neřekl bych, že v případě soc.dem. se jedná o trend, spíše o serii politických chyb a nemastné a nejednotné vedení strany

2 0
možnosti
PK

No myslím, že nůžky mezi bohatšími a méně bohatšími lidmi se v této společnosti dosti značně rozevírají a tak pole pro socialisty zde stále je. Navíc na západ od nás,kde nevládla totalita, soc.dem,strany stále a někde i celkem dobře fungují. nejsem volič soc.dem. strany, ale tato nejstarší strana by si měla svou pozici znovu vybojovat,tedy s trochu jinými idejemi ale především personálním obsazením.[>-]

2 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Pensista, který se ještě stále pere se životem a živě se zajímá, co se děje kolem mne, jen už do toho moc "nekecám".

Seznam rubrik