Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iceman7

1. 8. 2011 15:30
.

Proč jste si vybral islám ?

0 0
možnosti
LB

kotev

1. 8. 2011 16:38
Re: .

proč? Hledal jsem odpovědi na otázky (co bude po smrti atp.) a objevil jsem monoteistická náboženství, židovství se mi jevilo dosti "uzavřené" a na křesťanství mi "neseděl" syn Boha, pak jsem se dozvěděl, že i islám je monoteistické náboženství (a světe div se je to pořád ten stejný Bůh jako u židů a křesťanů) a postupně jsem se začal zajímat o islám, číst překlad Koránu a nalezl jsem, že islám je velice blízký židovství (tuto oboustrannou blízkost zastává i rabi Koller) stejně tak je blízký (ne již tolik jako židovství) i křesťanství jen Ježíš není podle islámu synem Boha ale pouze jeho prorokem... asi po 4 měsících zjišťování jsem se rozhodl, navštívil brněnskou mešitu, promluvil si s pár muslimy a přijal islám. ...jen nakonec: víra podle mě nemusí "sedět" pohodlnosti člověka-líbit se mu, ale musí být přesvědčen o její pravdivosti.

0 0
možnosti
DD

Kokodák

31. 7. 2011 22:00
český muslim?

a sakra...:-/

1 0
možnosti
H

habit-.!..

31. 7. 2011 21:40
... to posouvání proti kalendáři má většinou jeden význam...

... aby bylo možné udělat velkou říjnovou revoluci v listopadu...

2 0
možnosti
H

hromobiti03

31. 7. 2011 21:36
Jak by bylo na tom světě krásně,

kdyby se lidi zajímali hlavně o blaho své a bližních a víra by byla jejich osobní věcí, bez potřeby se někam vnucovat, někomu své přesvědčení neustále cpát a patřit do nějaké obr sekty, která jako jediná má patent na pravdu (a co si budeme povídat, každé náboženství, snad kromě budhismu, sekta je). Ale člověk je, až na výjimky, stádní tvor, takže tohle přání asi zůstane nevyslyšeno.

1 0
možnosti
SS

Sergeant survived

31. 7. 2011 19:43
To jsem rád, že jste tady

můj dotaz sice není k ramadánu, ale rád bych se vrátil k naší rozmluvě o islámských studiích.

Proč se klade takový důraz na odříkávání koránu zpaměti?

Dělají-li to nevzdělaní venkované, kteří si nadevše váží desetiletého kluka, když drmolí nazpaměť text, kterému nikdo z nich nerozumí, budiž.

Ale proč se taková věc studuje na islámské univerzitě?

1 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Jsem občanem ČR, českým muslimem, jenž strávil roky 2005-2011 v Tripolisu-Libye, kde se věnoval studiu na fakultě islámského vzdělání.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky