Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo nebydlí přímo v Brně, tak asi těžko chápe, protože v Brně už se mělo změnit tolik věcí a stále se nic neděje. Politici pouze slibují a slibují a u těch slibů také zůstane. "Vemte si" třeba takového exprimátora Romana Onderku z ČSSD - zvolen byl na 8 let dvakrát. Sliboval postavit stadion za Lužánkami a nic nepostavil. Svůj primátorský plat za 8 let shrábl do své kapsy a odešel. Nyní Brnu šéfuje ODS s Markétou Vaňkovou. Mezi její sliby patří např. hala "Arena" v areáu BVV /Výstaviště/ a nebo "Janáčkovo kulturní centrum" vedle hotelu International. Kdo chce, ať se tam jde podívat, co tam kde stojí? Nestojí tam nic. Také paní Vaňková jednou shrábne svůj nemalý plat primátorky a aniž by něco ze svých velkých slibů splnila - odejde. Takto si představují vládnutí papaláši, ale rozhodně ne občané a voliči, kteří svoje představitele města volili a podle slibů od nich něco očekávali. Aby se mohlo něco změnit, musel by být v Brně na náměstí Svobody postaven pranýř a občané, aby měli možnost si se svými lháři všechno po právu pěkně "vyříkat".

0 0
možnosti

V Brně je to nějaký divný. Už jen cesta do Brna je horor ze všech stran - autem i vlakem. Nádraží připomíná dům hrůzy a z prvotřídního Výstaviště se stala druhořadé předvadiště pouťových atrakcí. Ještě, že zůstaly alespoň ty velké plány do budoucna, ale to, co můžou Brňáci udělat za 5 šestek sami, ze svého a hned - to raději nedělají vůbec.

A starostka ? Ta je rozhozena z toho, že zásilka koksu pro radnici, v banánech nedošla na správnou adresu. Teď bude muset prosit Kulivočka, aby při likvidaci něco z toho ulil i pro Brno.

0 0
možnosti
Foto

J96a86n 72Š57i58k

15. 8. 2023 16:11

Kdyby měl kvůli nějakému morálnímu škraloupu odstupovat každý politik, myslím, že v poslaneckých lavicích a na úřadu vlády by se proháněly leda myši. Píšete tady o morálce, ale spíše za tím cítím snahu zlikvidovat konkurenci. Neznám všechny okolnosti a detaily, viděl jsem jen fotku s nějakým bílým práškem na mobilu s úsměvem paní primátorky, která později předložila negativní test na drogy. Možná už z ní kokain vyprchal, možná ne, to ví odborníci, já ne. Nicméně, pokud drogy bere, musí to být vidět na její každodenní práci, tudíž si myslím, že kdyby šňupala pravidelně, stoprocentně by se našla nějaká dobrá duše, která by ji napráskala. Což se nestalo. Na jejím místě, kdybych nebral, bych neodstoupil. Vy byste odstoupil? Hezký den

3 4
možnosti

J97a11n 82R22á36ž

16. 8. 2023 16:21

Základním východiskem úvahy o jednání brněnské primátorky by mělo být, že porušovat zákon nebo se na porušování zákona podílet se v žádném případě nemá a většinou je to i trestné. A je jedno, zda se toho dopustí dobře pracující primátor nebo i dobře pracující pomocný dělník.

To, že si paní Vaňková sama šňupne lajnu koksu na veřejnosti není ani přestupek, ale u politika, zvláště v tak společensky exponované funkci, jako je primátor druhého největšího města, se dá považovat za morální selhání, které nelze jen tak tolerovat, či dokonce omlouvat. Jestli ovšem nabídku užití kokainu dostala od někoho jiného a akceptovala ji, tak to je v jiné kategorii. Ale to je spíše na diskuzi mezi právníky.

PS. Držení drog pro užívání jiného je vždy trestným činem, a to bez ohledu na množství drogy.

0 0
možnosti

vrah o morálce káže? Vždycky se pousměji, když profesní politik káže o morálce. Jak se má pan Večerek a pan Grolig pane Lachnite?

2 1
možnosti
Foto

To co tu píšete na mne dělá dojem, že absolutně nechápete význam slova - morálka.

1 4
možnosti

J93a71n 75R40á43ž

16. 8. 2023 16:44

Bez nového všeobecně akceptovaného definování mravních cílů, hodnot a ideálů, které představují morální perspektivu pro jednotlivce i společnost, je pojem "morálka" v podstatě bezobsažný. A vzhledem k tomu, že tradiční hranice, co je dobré a co je špatné jsou dnes značně rozmělněné, jsou i všechny úvahy o morálce jen filozofické diskuze a každý si může pod tento pojem v podstatě dosadit co chce.

Vždyť dnes už není ani obecně akceptované zlaté zlaté pravidlo morálky "Co nechceš, aby činili tobě, nečiň jiným"

0 0
možnosti
Foto

Je nemorální nechat se vyfotit s kokainem? Řekl bych, že je to spíše nevšední smělost a hloupost současně.

Nedostatek morálně volních vlastností však v politickém dění lze spatřovat poměrně často. A to především tehdy, když vrcholí nelítostný boj o moc. Není divu, že pan expremiér byl tak roztrpčen v závěru své řeči (po zvolení prezidenta ČR) a nazval ponižování dětí hnutí ANO svými učiteli ve školách tím největším hnusem. Samozřejmě věděl, kdo je toho pravou příčinou - novináři, jimž se podařilo zfanatizoval kantory až do nepříčetnosti vrcholící porušením zákona o ochraně osobních údajů. Tyto hříchy padají na hlavy politiků koalice, jíž zlořečení novináři sloužili v prezidentské kampaní. Byl to přímo kolaps morálky koalice. Důsledky trvají dodnes. Těmi jsou vyděšení politikové hnutí ANO, jejichž ratolesti si požily ve školách tak strašné strašidelné příkoří, že dodnes neodhalili svou totožnost ani školy, v nichž pomatení kantoři učí.

Dokonce i Vy, jenž zde píšete o morálce, nám tajíte ověřitelné skutečnosti, jež by mohly rozptýlit podezření na ještěr větší hnus - na do černa vypečenou kachnu.

Ale nerad bych Vám křivdil. Třeba Vám fakta nejsou známa. Ovšem jen v tom případě, že je Vám celá věc lhostejná, což by se také dalo vykládat jako určitá nedostatečnost (z hlediska morálky).

0 0
možnosti
Foto

Pardon - ratolesti si prožily

0 0
možnosti

Morální rozhořčení z té správné strany. ANO bylo nuceno zrušit svou organizaci v Brně kvůli z vnitřku neopravitelnému mafiánskému systému. Proti tomu je sněžení prkotina, a to si nedělám o ODS žádné iluze.

4 3
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 15,90
  • Průměrná čtenost 358x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5