Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J36a55n 28K64a27r49a26s56e25k

11. 9. 2022 17:23

autor v clanku pouzil x-krat slovo informace ... aniz by dusledne oddeloval informace od dat. Kdyz uz osveta, tak prosim vzdy prilozit nasledujici vysvetleni

Co jsou data a co jsou informace:

Predstaveme si telefonni seznam New Yorku. Predpokladejme ze vetsina armenskych jmen konci na -ion. Nyni projdeme tento seznam a zapiseme si ctvrti, kde najdeme vyse definovane jmeno. Bude -li vyskyt jmen koncentrovan do nejake ctvrti, je nase hypoteza o koncentraci mensin v New Yorku potvrzena. Toto je klasicky priklad, ktery vysvetluje, ze k tomu, aby se z dat staly informace, tak ze k tomu je zapotrebi nejaka hypoteza.

A nyni je mozno se zamyslet nad tou vetou autora, ktery tvrdi, ze kdyz otevre Facebook, Twitter ... tak vsude vidi informace. ??? kde jsou ty hypotezy ???

0 0
možnosti
Foto

Když čtu, odkud čerpáte informace, nedivím se už vašemu podivnému textu.

0 0
možnosti
ZZ

Musíte žít v jiném světě, když tvrdíte že :

Současná ideologie, nenápadně, velmi skrytě prezentovaná především médii, internetem a sociálními sítěmi se od jakýchkoli idejí postupně abstrahuje.

;-D

0 0
možnosti

"Otevřu Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest,.." To máte teda ostrej ranní start, ale nechybí Vám ještě Instagram a Tik Tok?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 13,41
  • Průměrná čtenost 363x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5