Diskuse

O trpělivosti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J85a43n 14K47a32r36a44s41e82k

25. 10. 2022 15:08

dost dobre nechapu, co tou Vasi 'hospodskou' retorikou chcete sdelit?

Stat jsme my - my vsichni. Jsme to tedy my. kteri rozhazuji hloupe dane, jsme to my, kteri delaji nesmyslna rozhodnuti.

Stat jsem jeste nikdy nepotkal, ani v hospode, ani na ulici, na Sparte nebo Slavii. Stat je takova pekna myslenkova konstrukce, na kterou je zejmena mozno hodit vsechny problemy. Za meho mladi mohli za vsechno Rusaci a komuniste.

Co ovsem existuje, jsou problemy mezi nami lidmi. Mel jsem tu cest ucastnit se minule tydny nekolika schuzi SVJ (spolecenstvi vlastniku) do ktereho jsem nedopatrenim osudu spadnul. To bylo zradlo. 20 vlastniku a 30 ruznych nazoru. Naprosta nemoznost se dohodnout i na nejmensi nutne oprave.

Ale v jednom si bylo spolecenstvi 'skoro' zajedno. Ten stat (aktualne jakysi Fiala) to dela blbe.

Ale jednou prijde prece ten hostinsky s tim uctem ??!!!

0 0
možnosti
Foto

Takové texty jsou neskutečné a z úplně jiného světa.

Autor vytrvale opakuje, jak stát potřebuje občany a jejich daně. V tom punktu je znát, že to píše nejspíš někdo, kdo je dlouho v politice a přesně charakterizuje odtržení od reálného života a občanů. Použitou formulací jednoznačně preferuje stát před občany, jako kdyby stát byl něco předem daného, jakýsi vesmírný axiom, jako kdyby stát byl jako první ustaven Přírodou či Bohem (vyberte podle svého zaměření). Ale to je přesně postavené na hlavu!!!

Logická souvilost a posloupnost jednoznačně předřazuje občany před stát!! V prvé řadě je přece nutné a správné posuzovat, jestli občané potřebují stát a pokud ano, tak pro jaké oblasti svého života, v jaké struktuře a do jaké hloubky zasahující!!!

Současná situace ja taková, že stát příliš ingeruje do života jednotlivce a používá k tomu extrémně zbytnělý byrokratický aparát. Je tedy logické, že potřebuje stále více a více daní od občanů, ale stejně logické je, že ochota občanů platit daně takovému státu se limitně blíží k nule.

A politik toto vůbec nechápe. Jak smutné....

0 0
možnosti
JK

J98a28n 16K30a38r75a41s49e76k

25. 10. 2022 15:16

[...] extrémně zbytnělý byrokratický aparát [...}

[...] že potřebuje stále více a více daní od občanů, ale stejně logické je, že ochota občanů platit daně takovému státu se limitně blíží k nule.[...]

Vas zaver mi neprijde logicky. 60% vsech obcanu je vice mene soucasti toho byrokratickeho aparatu, proc by ti lide nemeli byt ochotni zaplatit nejake dane. Ta alternativa by byla, ze by museli 'pracovat'.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 14,09
  • Průměrná čtenost 354x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5