Foto

Jiné rady zní. 1. Večer před ranním mrazem buďto pod celým obvodem koruny zeminu vydatně zalít a nebo 2. Vzít postřikovač a celou korunu stromu pořádně postříkat vodou.

JZ

před pár lety při mimořádně studeném jarním týdnu farmáři na střední Floridě spotřebovali tolik vody na zalévání a postřikování, že (anžto jejich voda všechna pochází z vrtů a geologie místa je krasová) se náhle prudce snížila hladina podzemní vody a po kraji se objevily propadliny

VF

Moje ověřená předpověď počasí - kvetou meruňky, bude mráz.

MP

Stará, léty prověřená praxe. Jako prevence se také dá v případě poklesu teploty aplikovat postříkání koruny vodním aerosolem. Květy se tak obalí vrstvičkou ledu a netrpí tolik chladem. Ovšem obě metody fungují jen cca do -5 a pouze v malé míře na pár stromů. U velkých sadů je to horší.

  • Počet článků 144
  • Celková karma 15,33
  • Průměrná čtenost 361x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5