Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Průvodce Michelin je nejznámější a nejvýznamnější průvodce po restauracích na světě. Je prestižní být v něm uveden a nese to velké peníze. Nejen restauracím.

Když cestuji tak se jím řídím a navštěvuji restaurace v něm uvedené. A mnohé z nich nejsou ani nikterak drahé, ale jsou mimo turistické oblasti. Takže se o nich jinak nedozvíte.

To, že Vás to nezajímá, neznamená, že ostatní lidi taky. Existuje mnoho lidí, kteří se tímhle průvodcem řídí.

A s prominutím, číslo 99,99% jste si vycucal z prstu. Movití majitelé restaurací většinou dřou jako koně (protože restaurace je fakt řehole) a 10milionů ročně mi za propagaci ČR nepřijde zas tak moc.

2 1
možnosti

Náte stopro pravdy taky s tím, že jsou mimo turistické oblasti. Sám bych často v různých tramtáriích bez Michelina jistě umřel hlady.

0 0
možnosti

K obyčejnému hospodskému těžko dorazí movití (zahraniční) hosté. A o ty hlavně jde. Stejně (hloupě) byste se mohl ptát, co má český občan z toho, že jsou některé naše památky zahrnuty do dědictví Unesco.

2 4
možnosti

proč by k obyčejnému hospodskému nedorazili zahraniční hosté např. v Krumlově

1 0
možnosti
Foto

J59a98n 23Š81i88k

3. 8. 2023 10:48

Viděl jsem k tomuto tématu mluvit nějakého zástupce svazu restaurací nebo něco takového. Vy píšete, co z toho obyčejný hospodský bude mít. Restauratér nejsem, ale onen zástupce svazu ano a ten mluvil jinak. Michelin nelze srovnávat se členstvím v golfovém klubu. Je dávno pryč doba, kdy lidi vyhledávali nejlevnější hospody, naopak přibývá těch, kteří si vybírají a jsou ochotni kvůli špičkovému jídlu i cestovat. A to nejen venku, ale i u nás, kde pro propagaci dělá hodně Gastromapa Lukáše Hejlíka, je to velmi populární věc a nemálo lidí podle ní hospody, kavárny, atd. vyhledává. Za mě je investice do Michelinu, věc která se na daních vrátí. Hezký den

4 4
možnosti
Foto

Michelin je elitářská záležitost. A když chce být někdo v prestižním klubu, ať si to zaplatí sám a ne aby to zaplatili občané ze svých daní. - Členství v golfovém nebo tenisovém klubu vám také nezaplatí stát. I když je třeba v Karlových Varech prestižní golfové hřiště a svět hraje i na Folimance.

Tohle je v mých očích prostě tunel.

U nás v Hloubětíně je podnik "Na Staré hospodě" již z doby Karla IV. Vaří zásadně klasiku a poctivě. Žádné načinčané blbosti, ze kterých by si inspektoři Michelinu sedli na zadek. - Tahle hospoda z těch 51 milionů nebude mít ani halíř, natožpak nějakou trapnou propagaci (*). Kdo by jezdil na guláš za 169 Kč do Hloubětína, když si ho může dát s michelinskou hvězdičkou za 3-4 stovky v centru, že?

*) V reklamě jsem se aktivně pohyboval několik let; v top agenturách. Prestižnější ve světě nejsou. Takže vím o čem mluvím.

Příslušným "michelinovským" českým restauratérům mohu jen poblahopřát k úspěšnému lobbingu.

6 1
možnosti

nekdo da prednost bucku se sesti, jinej "načinčanejm blbostem"

nic proti bucku, at si kazdej polyka, co mu chutna, ale nebudu o bucku v hospode z doby Karla IV psat, ze jde o standardni kalorickou prasarnu (mysleno tucnou stravu, aby zase nedoslo k omylu, ze jde o slovo vulgarni)

co se tyce toho lobingu: ano, tenhle cech prokazal, ze to umi a za mne osobne v poradku. z mych dani slo za meho zivota pri ruznych vladach dost penez do mist, se kterymi jsem taky nebyl spokojeny, ale respektoval jsem

kazdy at si uzije to, na co ma chut

prej a bude ti prano

0 2
možnosti
Foto

Všem těm kritikům, mezi které se řadíte uniká podstatná věc, že nejde o to naplnit již naplněné restaurace aspirující na průvodce, ale že gastronomie je rovněž jedním z odvětví kultury. A je to zkrátka tak, že Michelin momentálně je celosvětově uznávaným garantem její kvality. Takže skutečně jde o reprezentaci ČR. Nemluvě o faktu, že třeba 27 restaurací z průvodce na daních toho průvodce zaplatí, na rozdíl od 27 stánkářů s klobásou. Nic proti těm stánkářům.

4 4
možnosti
Foto

Je mi líto, Filipe, ale neshodneme se.

Michelin je pro elitáře.

A dodám, že i stánkaři s klobásou platí daně. A rozhodně je jich víc než 27.

6 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 15,90
  • Průměrná čtenost 358x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5