Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M23a94r22t42i67n 63F64r74é27l59i65c14h
Průvodce Michelin je nejznámější a nejvýznamnější průvodce po restauracích na světě. Je prestižní být v něm uveden a nese to velké peníze. Nejen restauracím.
Když cestuji tak se jím řídím a navštěvuji restaurace v něm uvedené. A mnohé z nich nejsou ani nikterak drahé, ale jsou mimo turistické oblasti. Takže se o nich jinak nedozvíte.
To, že Vás to nezajímá, neznamená, že ostatní lidi taky. Existuje mnoho lidí, kteří se tímhle průvodcem řídí.
A s prominutím, číslo 99,99% jste si vycucal z prstu. Movití majitelé restaurací většinou dřou jako koně (protože restaurace je fakt řehole) a 10milionů ročně mi za propagaci ČR nepřijde zas tak moc.
J40a67n 85Š65e26s12t52á97k
Náte stopro pravdy taky s tím, že jsou mimo turistické oblasti. Sám bych často v různých tramtáriích bez Michelina jistě umřel hlady.
M33i89l17a78n 51Š70ť21a53s63t16n45ý
K obyčejnému hospodskému těžko dorazí movití (zahraniční) hosté. A o ty hlavně jde. Stejně (hloupě) byste se mohl ptát, co má český občan z toho, že jsou některé naše památky zahrnuty do dědictví Unesco.
L77i67b88o11r 24H12l95a47d81i61k
proč by k obyčejnému hospodskému nedorazili zahraniční hosté např. v Krumlově

J44a93n 89Š14i93k
Viděl jsem k tomuto tématu mluvit nějakého zástupce svazu restaurací nebo něco takového. Vy píšete, co z toho obyčejný hospodský bude mít. Restauratér nejsem, ale onen zástupce svazu ano a ten mluvil jinak. Michelin nelze srovnávat se členstvím v golfovém klubu. Je dávno pryč doba, kdy lidi vyhledávali nejlevnější hospody, naopak přibývá těch, kteří si vybírají a jsou ochotni kvůli špičkovému jídlu i cestovat. A to nejen venku, ale i u nás, kde pro propagaci dělá hodně Gastromapa Lukáše Hejlíka, je to velmi populární věc a nemálo lidí podle ní hospody, kavárny, atd. vyhledává. Za mě je investice do Michelinu, věc která se na daních vrátí. Hezký den

M67a17r59t22i36n 80F35a29l44t33ý87n
Michelin je elitářská záležitost. A když chce být někdo v prestižním klubu, ať si to zaplatí sám a ne aby to zaplatili občané ze svých daní. - Členství v golfovém nebo tenisovém klubu vám také nezaplatí stát. I když je třeba v Karlových Varech prestižní golfové hřiště a svět hraje i na Folimance.
Tohle je v mých očích prostě tunel.
U nás v Hloubětíně je podnik "Na Staré hospodě" již z doby Karla IV. Vaří zásadně klasiku a poctivě. Žádné načinčané blbosti, ze kterých by si inspektoři Michelinu sedli na zadek. - Tahle hospoda z těch 51 milionů nebude mít ani halíř, natožpak nějakou trapnou propagaci (*). Kdo by jezdil na guláš za 169 Kč do Hloubětína, když si ho může dát s michelinskou hvězdičkou za 3-4 stovky v centru, že?
*) V reklamě jsem se aktivně pohyboval několik let; v top agenturách. Prestižnější ve světě nejsou. Takže vím o čem mluvím.
Příslušným "michelinovským" českým restauratérům mohu jen poblahopřát k úspěšnému lobbingu.
M42a90r96e52k 21V20a21l24i87č46e50k
nekdo da prednost bucku se sesti, jinej "načinčanejm blbostem"
nic proti bucku, at si kazdej polyka, co mu chutna, ale nebudu o bucku v hospode z doby Karla IV psat, ze jde o standardni kalorickou prasarnu (mysleno tucnou stravu, aby zase nedoslo k omylu, ze jde o slovo vulgarni)
co se tyce toho lobingu: ano, tenhle cech prokazal, ze to umi a za mne osobne v poradku. z mych dani slo za meho zivota pri ruznych vladach dost penez do mist, se kterymi jsem taky nebyl spokojeny, ale respektoval jsem
kazdy at si uzije to, na co ma chut
prej a bude ti prano

F65i70l62i30p 63V70r46a87c94o26v74s56k13ý
Všem těm kritikům, mezi které se řadíte uniká podstatná věc, že nejde o to naplnit již naplněné restaurace aspirující na průvodce, ale že gastronomie je rovněž jedním z odvětví kultury. A je to zkrátka tak, že Michelin momentálně je celosvětově uznávaným garantem její kvality. Takže skutečně jde o reprezentaci ČR. Nemluvě o faktu, že třeba 27 restaurací z průvodce na daních toho průvodce zaplatí, na rozdíl od 27 stánkářů s klobásou. Nic proti těm stánkářům.

M13a93r50t78i64n 52F47a53l77t36ý69n
Je mi líto, Filipe, ale neshodneme se.
Michelin je pro elitáře.
A dodám, že i stánkaři s klobásou platí daně. A rozhodně je jich víc než 27.
- Počet článků 200
- Celková karma 12,40
- Průměrná čtenost 374x
Zastupitel MČ Praha 5