Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politik volající po morálce? Nůž v kapse se otvírající.

Zejména když je podivně zatížena minulost konkrétní osoby.

0 0
možnosti
Foto

Měli bychom vyžadovat morálku nejen od svých přátel a známých, ale také od politiků, není_liž pravda? Doufám, že toto Vaše pojednání bude mít pokračování, v němž osvědčíte tu odvahu zastat se druhých, neboť to sluší každému politikovi. Nejen sluší. Měl by to vnímat jako povinnost, protože vliv, který má, získal díky hlasům voličů, kteří jej mít nemohou.

Když už jste zmínil právo na spravedlivý proces, zajímal by mne Vás názor na petici spolku Rodiny obětí české justice. Četl jste ji? Všiml jste si toho, že orgány činné v trestním řízení (a nejen ony) se někdy nerozpakují ignorovat relavantní skutečností (nehodící se) a utečou od nich prázdnými floskulemi? Co na to politici zaklinajicí se morálkou a hájením demokracie? Co na to Vy? Jaký je Váš postoj k těmto KRÁDEŽÍM? Nebo to snad není okrádání občanů o jejich důstojnost? Okrádání výkonnou i soudní moci! Není to současné zastrašování občanů? Nejsou to současně vzkazy lidem , aby si moc nevyskakovali s tím svým právem na ůstojny život?

Dovolte, abych zde uvedl ilustrativní příklad z oblasti, kde by se něco podobného dít nemohlo: Dejme tomu, že si objednáte nějaké zařízení a následně shledáte, že nějaká součástka chybí nebo že byla omylem zaměněna za jinou patřící do jiného výrobku. Žádná firma by si nedovolila reklamaci vyřídit slovy: Všechno je ókáček, tak zatím papáček. Stát ano: Kvalifikovaným šetřením bylo zjištěno, že nedošlo k pochybení (či podobně).

Uvítal bych, kdybyste příště pokračoval konkrétněji. Možné by nejen mne zajímalo, jak je v ČR možné ve stejném čase najít zmateného řidiče na krajnici dálnice u zaparkovaného auta v odstavném pruhu a současně ho najít uvnitř auta na odpočívadle. Už jste o tom mluvil s Andrejem Babišem starším? Ten by měl od policie vědět, jak to bylo. Možná byla kvalifikovaným šetřením objevena tzv. červí díra.

0 0
možnosti

Tak například předseda vaši strany, obžalovaný za dotační podvod, křivě obvinil demonstranty, odmítl se jim omluvit, zažalovali ho pro pomluvu a on ten soud prohrál. Teď místo práce v parlamentu jezdí po zemi v luxusním obytňáku a shání další a další voliče.

Takže, kde s tou morálkou začnem?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-zaloba-pomluva-soud-demonstrace-ano-2011-okresni-soud-praha-zapad_1909062043_nkr

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 14,09
  • Průměrná čtenost 354x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5