Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

blob

23. 10. 2009 0:04
Neuklízím

Se psem po ulicích vůbec nechodím. Vzhledem k tomu, že bydlíme na okraji a za barákem les, chodíme venčit doi přírody. Daň ze psa mi příjde nepřístojná a pokud to má být daň z přepychu, tož ať se platí z vířivé vany (taky věc), bazénu , sušičky, dítěte, kočky, silného auta atd.

Zrovn tak netřídím.

Za odpad platíme v bydlišti a v místě chaty. Pochopitelně víc jak domácí. Tudíž platím 1,5 sumy za odvoz. Odpad mám buď doma, nebo na chatě. Víc toho nebude. Tak když přeplácím, aŤ si to přebere kdo chce.

Zrovna tak, kdyby náhodou náš pes tak jednou do roka, kdy ho člověk vezme do ulic vykonal potřebu, ať si to uklidí město.

Za jedno hovínko je 1000,- kč až dost.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

23. 10. 2009 16:31
Re: Neuklízím

Ten les je zcela nepochybně váš, viďte.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 10. 2009 22:53
V naší městské části

se vybere ročně 400 tisíc na poplatcích za psy. Že by z této částky nebylo možné platit jednoho či dva sběrače, kteří by každý den prošli svůj rajón a vyčistili jej? Ne, radnice raději tyhle peníze ukradne (stejně, jako to dělá třeba s nájmy v obecních bytech). Tak co byste vlastně po pejskařích chtěl - aby byli poctiví a rvali radničním zlodějům peníze do chřtánu tím, že psa přihlásí? Jste na hlavu?

Tohle je klasická ukázka nemorálnosti tohohle zlodějského státu - vybírat konkrétní daně (ničím jiným poplatek za psa není) a nic za ně neodvést (náklady na sáčky nepřesahují pár tisíc). Jestliže za něco platím, musím dostat protislužbu. Tento stát tvrdí opak (prý je to daň z přepychu - mít psa je přepych? Není takové tvrzení rovnou na zastřelení takového svinského úředníka?) Pokud ji nedostanu, budu poctivě sbírat hovínka, ale nemíním nic platit.

Takže shrnuto: chcete, aby se lidé (pejskaři) chovali slušně (zodpovědně)? Donuťte k tomu především politiky. To oni určují stav morálky.

0 0
možnosti
PJ

Hip

22. 10. 2009 18:33
nejsem z prahy a po svém

psovi uklízím. V Praze je určitě dostatečně vysoký poplatek za psa, aby město mohlo ulice uklízet a ne je vrážet do nějakých karet nebo mýtného. Pravdou je, jak už tu někdo napsal, že neuklízejí hlavně majitelé menších psů. Kdybych totiž nechal někde ležet výtvor 40 kilového ohaře, asi bych se propadl hambou.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

22. 10. 2009 13:04
Jako daňový poplatník...

...očekávám, že chodníky bude uklízet město. Pak se nebude stávat, že budu tři neděle chodit kolem téže rozbité láhve, až mi to konečně nedá a zametu ji sám. No a tím se samozřejmě vyřeší i problém exkrementů, protože ty se při běžném zametání chodníku jaksi samozřejmě svezou "s sebou".

Není vůbec potřeba řešit to samostatným opatřením proti pejskařům, bohatě stačí, když město začne zase konat svoji povinnost a vyšle do ulic metaře ne dvakrát do roka, nýbrž dvakrát do týdne. Je to v zájmu nás všech.

Dříve byli všude pouliční metaři a v každém domě navíc domovník, který si zametal chodník před domem. Po revoluci byli zrušeni domovníci, ale už nebyli posíleny stavy metařů. Bordel trvá.

Množství psích lejn na chodníku je pouze symptomem toho, že ten chodník už dva měsíce nikdo nezametl. :-/

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

22. 10. 2009 13:17
Re: Jako daňový poplatník...

Před revolucí byly chodníky stejně podělané jako dnes. Možná více, protože tenkrát to nesbíral nikdo, dnes už možná 5 nebo dokonce 10% pejskařů to sbírá pravidelně a dalších 10 % jednou týdně.

0 0
možnosti
M

Milan216

22. 10. 2009 11:46
Buď a nebo

Nejsem pejskař a nijak je nahájím. Nicméně z výše uvedených přístupů by měl platit pouze jeden - buď bude každý pejskař odvádět do městské pokladny dost peněz, pak ale odpadá jeho povinnost uklízet hovínka, protože za ten úklid zaplatil někomu jinému. Nebo bude pes ve městě zdarma, ale přistižení, či odhalení znečišťovači (ty testy DNA mě taky napadly) budou platit obří pokuty.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

22. 10. 2009 11:53
Re: Buď a nebo

Dost peněz? To je podle vás kolik? 

A budete zohledňovat velikost psa a z ní vyplývající průměrnou hmotnost exkrementu?

A co krmivo? 

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

22. 10. 2009 11:44
Zákaz telefonování při venčení

Blbý nápad viďte.

Převážná většina lidí má dvě ruce, někteří mají tu smůlu, že mají  rukou méně. Dosud nikdo ,ani pejskaři, neměl více než dvě.  Jde li-člověk na procházku s pejskem, drží v jedné ruce vodítko, v druhé sáček (prázdný či již naplněný). Třetí ruku na mobila a čtvrtou na cigáro nemá.

Pokud s podaři o významu rukou poučit pejskaře, nebudete se setkávat s volně poletujícími čokly a nebudete mít boty od hoven.

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 10. 2009 11:25
Přestěhujte se na vesnici.

Na vesnicích je dnes čistěji než ve městech. Na vesnici můžete chodit s hlavou vzhůru, jak se na člověka sluší, a ne mít zrak pořád přišpendlený k chodníku, abyste nevyšlápl nějaké lejno.

---

Když tak vidím ty psíkaře, jak klidně nechají svého psa kálet před cizí dveře nebo pod cizí okna a nepřijde jim to vůbec divné, tak si vždycky říkám, jak by se tvářili na to, kdybych si šel před jejich dveře udělat svou velkou potřebu já.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

22. 10. 2009 11:56
Re: Přestěhujte se na vesnici.

Ono na vesnici je zvykem, že si každý majitel domu chodník v délce pozemku zametá sám. A když náhodou přistihne že mu nějaký pejsek trousí před domem, tak to jeho  majiteli od plic vysvětlí.

0 0
možnosti
K

kenev

22. 10. 2009 11:01
Na tom chodníkovém by nebylo až tak nic nepřirozeného.

Ale podívat se vzhůru do politiky8-o! To je fekální vůz a také s ním jaksi nelze hnout.;-(:-P;-D

0 0
možnosti
Y

Yoachim

22. 10. 2009 10:52
Sledujte jen jeden druh

Koukám.že sledujete rozmístění hovinek a nakonec šlápnete do extrementu. Máte se zaměřit jen na jeden druh, který se méně drží na botách.U nás máme jen ta hovínka ,tak to máme jednoduché.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

22. 10. 2009 10:38
Bála bych se toho,

že jakmile se začne pátrat po neregistrovaných psech, tak se prudce zvýší nárůst psů bez domova a tudíž potřeba více útulků.:-/

0 0
možnosti