Vláda ČSSD s komunisty aneb Jak se vám líbí?

Máme veliké štěstí, že si můžeme něco vyzkoušet jakoby nanečisto. Silná ČSSD nám spolu s komunisty a některými lidovci názorně ukázala, jak to bude vypadat, až se skutečně ujme vlády. Můžeme se tedy zamyslet nad tím, jestli to vážně chceme, aby byly prosazovány nápady z pera sociálních demokratů naprosto neskrývaně za podpory a darovaný podíl na moci Komunistické strany Čech a Moravy...

Zdroj: iDNES.cz

ČSSD nyní bez skrupulí díky komunistům disponuje parlamentní sílou, kterou demonstrovala na protlačení drtivé většiny svých návrhů, které mohou zvýšit státní dluh o miliardy. Rovněž je zjevné, že si sociální demokraté naprosto nic nedělají z vlády Jana Fischera ani ministrů, neboť těm se pochopitelně většina jejích kroků nelíbí. Podle ČSSD jsou ve vládě nejspíš neschopní úředníci, kteří ničemu nerozumí.

Volič si tak může na vlastní oči prohlédnout, jaké by to bylo, kdyby ČSSD vyhrála letošní volby. Vládla by prakticky neomezeně spolu s komunisty a prosazovala jeden svůj návrh za druhým, měnila zákony podle svého gusta a zadlužovala náš stát dle libosti. Nakonec by si v případě úspěchu v senátních volbách ze svých řad vybrala i dalšího českého prezidenta.

A tak si můžeme vybrat, jestli chceme, aby naší zemi vládla strana, která slibuje populisticky před volbami věci, na které stát nemá peníze a i přes rekordní schodek rozpočtu jej nadále zvyšovala snižování příjmů (dluhopisy) a navyšování výdajů (13.důchody, mateřská).

Jestli náš stát něco v době finanční krize potřebuje, tak především šetřit. To ovšem ČSSD nezajímá. Zvyšování důchodů i mateřské společně se zrušením tří neplacených dnů nemoci si prostě nyní nemůže státní rozpočet dovolit. Jakkoliv jsou to líbivé kroky a nejeden občan by mohl snadno skočit ČSSD na lep, což se také houfně děje. Jenomže zkušenost s vládnutím této strany v minulosti velí k opatrnosti. Je zřejmé, že má ČSSD velice daleko od slibů ke skutečným činům a že prostě mají ve zvyku nedomýšlet dopady svých kroků. Chtějí se jen zalíbit lidem, aby jim mohli vládnout.

http://zpravy.idnes.cz/program-snemovny-ovladla-levice-fischer-varoval-pred-utracenim-pwl-/domaci.asp?c=A100127_113146_domaci_jw

Autor: Jaroslav Kysilko | čtvrtek 28.1.2010 10:20 | karma článku: 27,93 | přečteno: 1046x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04