Přepadli vás nebo okradli? Opencard vás dorazí!

Tak si to představte, že vás v noci nebo za bílého dne přepadnou nebo v tom lepším případě jenom nenápadně okradou o všechny vaše doklady, peníze a důležité dokumenty. Když se z tohoto šoku vzpamatujete, uvědomíte si, že vás čeká zdlouhavé zařizování veškerých ukradených dokladů. A to ještě netušíte, že na vás číhá natěšený systém Opencard, aby vás připravil o dalších vašich minimálně 200 korun za vydání nové karty na počkání a nahrání dříve zakoupeného kuponu na MHD…

foto: Koláž - iDNES.cz

Přesně tak to totiž funguje, jak se o tom nedávno přesvědčila na vlastní kůži moje dobrá kamarádka. Byla přepadena a naštěstí jenom oloupena o celou kabelku, a když se po výslechu na policii, zablokování platebních karet, vyřízení náhradních dokladu totožnosti a mnoha dalších úkonech konečně dopracovala na stanoviště Dopravních podniků hlavního města Prahy pro získání nové tramvajenky v podobě kartičky Opencard, nevěřila vlastním uším. Bylo jí řečeno, že pokud má u sebe záznam z policie o uloupení osobních dokladů, bude platit za novou Opencard včetně nahrání kuponu „pouhých“ 200 Kč. Kdyby náhodou kopii výslechu u sebe neměla, což byl také případ mojí kamarádky, tak to stojí 250 Kč. (Policie se totiž v takových případech tváří velice nechápavě, pokud chcete kopii toho, co jste při výslechu ve věci přepadení řekli. Je celkem zřejmé, že v takové chvíli, kdy se ještě vzpamatováváte z nepříjemného zážitku, se o takový záznam s policisty prostě nehádáte. Je jasné, že tohle je Dopravním podnikům srdečně ukradené!)

Nechvalně proslulá, korupcí opředená, notně předražená a dosud pochopitelně v našich luzích a hájích nevyšetřená Opencard, která měla podle původních slibů lidem především sloužit a zjednodušovat život, nabízet různé bonusy a výhody, tak vydělává i na lidech, kteří prokazatelně svoji kartu neztratili ze své nedbalosti, ale jako oběti trestného činu. Tak tomu tedy říkám pomoc občanům skutečně za všechny prachy!

Autor: Jaroslav Kysilko | středa 6.10.2010 9:39 | karma článku: 26,49 | přečteno: 2413x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04