Poslanci už zase předvádějí státotvorné tlachání

Tak už nám to v Poslanecké sněmovně zase (a tedy jinými slovy stále) vypadá tak, jak si snad z občanů naší země přeje jenom málokdo. Při včerejším jednání parlamentu, které živě přenášela Česká televize, se opět předvedla spousta poslanců ve své plné nahotě a během nekonečného zasedání panovala skutečně ryzí pracovní nálada…

foto: Dan Materna, MF DNES, zdroj: iDNES.cz

Poslanci se do nekonečna střídali u řečnického pultu se svými naprosto neskutečnými a nehoráznými výstupy, z nichž by se zvedl žaludek i tomu, kdo raději nevzal sousto do úst. Většina výstupů se ani okrajově nezabývala diskutovanými zákony. V prostorách parlamentu panoval obvyklý hluk během celého jednání, kterému věnoval soustředěnou pozornost jen málokterý zákonodárce. Ani samotné hlasování o úsporných zákonech nepřinutilo mnohé poslance k návratu do lavice a spořádanému splnění své z rukou občanů svěřené povinnosti.

Ministr vnitra Radek John vypadal, že návrh změn představovaného zákona vidí poprvé v životě, neboť nebyl schopný těch několik málo vět souvisle a smysluplně z připraveného papíru ani přečíst. Elitní sociální demokrat David Rath opět verbálně napadal a urážel, koho mohl a na koho si během svých několika projevů vzpomněl. Komunisté se kromě občasných plamenných výstupů klidně na protest proti návrhům vládnoucí koalice teatrálně seberou a opustí jednací místnost. Jakoby ani nebyli v práci. To jsou tedy naši zástupci, které jsme si v nepřehledném volebním systému zvolili.

Zajímalo by mě, jak na to ti páni poslanci přišli, že mohou brát platy z peněz daňových poplatníků za nicnedělání, spaní, čtení novin, posílání zpráv, prohlížení internetu, pojídání svačin nebo nesmyslné tlachání do mikrofonu. Ačkoliv se takové vyjádření úřadujícímu předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi nelíbí, většina poslanců včetně jeho samotného prostě pouze tlachá. Jsou to většinou jen prázdné, drzé a zbytečné řeči s notnou dávkou vlastní namyšlenosti a arogance. Vypadá to, že nejvíce na zajištění činnosti a praktickém fungování našeho parlamentu pracují úředníci jednotlivých ministerstev, Úřadu vlády ČR a zaměstnanci Poslanecké sněmovny včetně poslaneckých asistentů, kteří těmto našim „reprezentantům“ státní moci připravují podklady pro tato jednání. Oni sami to mají zdá se skutečně „na háku“.

Připadá mi to neuvěřitelně sprosté, že tito lidé takto nedůstojným způsobem rozhodují o státních záležitostech. Za peníze nás všech. Nechápu to a jsem z toho již tupě a skutečně hluboce znechucený.

Autor: Jaroslav Kysilko | středa 3.11.2010 11:11 | karma článku: 30,19 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04