Lupič v bance – volič ODS nebo ČSSD?

Je to zhruba hodina a půl, co v Praze 4 přepadl neznámý lupič Komerční banku. Drží rukojmí a požaduje peníze. Pokud je nedostane, hrozí použitím zbraně. Zdá se mi zcela nepochopitelné a neskutečně necitlivé v tuto chvíli řešit, jestli je lupičem volič ODS nebo ČSSD, jak to dělají někteří lidé v diskuzích na internetu...

Zdroj: iDNES.cz

Jak to asi vypadalo v bance těsně před přepadením? Za přepážkami seděli obyčejní zaměstnanci banky, ve frontě stáli normální lidé, kteří si dnes chtěli nejspíš vybrat peníze na vánoční dárky. Každý z nich měl nějaké plány, chystali se do práce, do obchodů, pro děti hned po obědě do školky. O všech přítomných se dá říct jediné jisté pro všechny společné - dnes byli prostě ve špatnou chvíli na špatném místě. Reálně jim hrozí, že nervózní lupič použije zbraň nebo že při zásahu policistů budou zasaženi zbloudilou střelou. Nepřijde jako ve filmu akční hrdina, který zneškodní útočníka, aniž by bylo jisté, že nikdo nebude zraněn. Tohle není film - tohle je skutečný život.

Všem zúčastněným se jednou provždy změní pohled na svět - právě v těchto chvílích probíhá v jejich hlavách ta změna - přemýšlejí, co měli udělat, co nestihli, uvažují, jestli ještě uvidí své děti, své rodiče, své známé, svoje lásky... Nyní možná leží na zemi, s rukama za hlavou. Odevzdali své peněženky a cennosti a čekají. Čekají, co bude s jejich životem dál...

Někdo jiný, na druhém konci města, sedíce u počítače, v teple bytu nebo kanceláře, si z nich dělá vlastně legraci. Jakoby si ani neuměl představit, že by se také mohl jednou ocitnout v podobné situaci, kdy by nevěděl, kolik času mu ještě zbývá, jestli neudeřila poslední hodina. Jakoby neměl v sobě ani trochu soucitu. Jak může být někdo tak cynický a povznesený nad neštěstí jiných, nad skutečně nebezpečnou situaci jenom proto, že se ho netýká?

Já to nechápu. A držím palce těm, kteří jsou nyní reálně ohroženi na životech. A modlím se, aby nikdo nebyl zraněn a všechno dobře dopadlo.

 

http://zpravy.idnes.cz/lupic-drzi-v-prazske-bance-rukojmi-a-pozaduje-miliony-pdt-/krimi.asp?c=A091216_110957_praha_cen

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kysilko | středa 16.12.2009 12:18 | karma článku: 21,82 | přečteno: 2032x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04