Kterak exministr Barták s kmotrem Novákem onemocněli

Žili, byli, za několika kupami peněz a svými právníky schovaní, bývalý ministr obrany Martin Barták a kdoví proč médii nazývaný kmotrem, podnikatel Alexandr Novák. Na první pohled neměli spolu až na blízkost k Občanské demokratické straně tito dva pánové docela nic společného, ale už na ten druhý...

zdroj: MF Dnes, iDNES.cz

Podobní jsou si ve svém počínání jako králíci z klobouku – jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Ale narozdíl od Boba a Bobka se z klobouku nechce ani jednomu.

Exministr Barták by se měl jako obviněný v kauze korupce kolem nákupu vozů Tatra dostavit k výslechu, ale z vyhřátého klobouku se mu už 4 měsíce vůbec nechce. A tak místo toho posílá jeho právní zástupce ostravskému soudu lékařské posudky psané kamarády lékaři ze stejné nory, podle kterých je zdravotní stav Bartáka natolik vážný, že se kvůli němu nemůže v žádném případě k výslechu dostavit. Pokud však chcete tohoto po uši nemocného králíčka z klobouku dostat ven, je to snadné. Stačí, aby se v Praze konal zajímavý tenisový zápas, třeba finále Davis Cupu, a už čile hopká do lóže. Bez roušky, bez čepice, bez šály.

To podnikatel z jiného klobouku, Alexandr Novák, je ve srovnání s králíčkem Bartákem o patro výše. On už je totiž pravomocně odsouzený za přijetí více než 40milionového úplatku, ale nechce se mu do vězení. A také tento ušáček je nemocný, což dokládá lékařskými zprávami zasílanými chomutovskému soudu. Ze zdravotních důvodů žádá odložení nástupu do připraveného, patrně poněkud chladnějšího klobouku v pankrácké věznici. Zatímco u králíčka Bartáka je motivací k náhlému, byť jistě dočasnému uzdravení sledování tenisu, u Nováka je podobným životabudičem kongres ODS. Ačkoliv je tedy jeho zdraví chatrné a znemožňující nástup výkonu trestu, poslední letošní setkání představitelů své milované politické strany si nenechal ujít a poskytoval bezradným občanským ušákům poradenství v hotelu Holiday Inn.

Inu, nezbývá, než si přát, aby se nám oba králíčci brzy uzdravili. A nebo by mohlo někomu na kompetentních místech dojít, jakou hru to tady ti nezbední králíčci s českými soudy hrají, a policie by si pak mohla hbitě pro oba králíky do jejich vyhřátých a luxusních klobouků dojet. Jednoho z nich převézt k výslechu a druhého rovnou do vězení, samozřejmě policejním vozem, aby se nám snad cestou za spravedlností nenastydli.

 

----------------------------------------------------

http://zpravy.idnes.cz/exsenator-novak-nechce-jit-do-vezeni-dvi-/krimi.aspx?c=A121127_1859857_usti-zpravy_oks

http://zpravy.idnes.cz/bartak-a-omluvenky-0n7-/domaci.aspx?c=A121209_191314_domaci_ert

 

 

Autor: Jaroslav Kysilko | pondělí 10.12.2012 10:10 | karma článku: 31,52 | přečteno: 1389x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04