Jak se tonoucí ČSSD odborářů a demonstrantů chytá

Jak náramně se to sociálním demokratům a také komunistům hodí – nahněvané odbory a rozbouřený dav demonstrující proti plánovanému snižování platů ve státní a veřejné správě. ČSSD chápavě kýve hlavou: „My jsme vám to říkali, že s vámi ti oškliví středopravičáci zatočí. Měli jste volit nás, my bychom uměli jinak hospodařit. Všem bychom přidali, porodné i důchody zvýšili, poplatek u lékaře za vás platili, a ještě by i na splátky dluhu bohatě zbylo. Jak krásně by se vám všem za naší vlády žilo“…

Zdroj: iDNES.cz

Spokojenost z tváře Bublana, Sobotky, Paroubka i Filipa jen čiší. Není sporu o tom, že stávka se dá z pohledu levice velmi snadno zneužít v souvislosti s blížícími se komunálními volbami, z nichž má ČSSD i komunisté strach – co kdyby prohráli i tyto volby? To nesmí připustit, a tak živí nesmyslné požadavky odborových organizací, jejichž dobře zajištění předáci svévolně a nepochopitelně zavírají oči před aktuální ekonomickou situací, která neumožňuje jinou cestu, než škrty a úsporná opatření všude tam, kde je to jenom trochu možné.

Nyní dávají odbory do rukou levice zbraň jménem „hlas veřejnosti“ a ve jménu pracujícího lidu tak ČSSD naznačuje, že klidně přistoupí k obstrukcím při jednání Poslanecké sněmovny. To je podle úřadujícího předsedy Sobotky patrně to, co nyní naše země potřebuje. Možná nám to jako zemi uprostřed Evropy má pomoci podobně, jako radostné a smysluplné svržení vlády v době jejího předsednictví EU. Nevěřím tomu, že si někdo doopravdy přeje nepracující parlament, ale možná může někomu připadat tento způsob jako legitimní obrana dotčených zaměstnanců před rozpočtovými škrty. Na svém blogu se Jiří Paroubek neváhá přirovnávat k T.G.Masarykovi s tím, že také on půjde s chudými a dělníky vždycky ruku v ruce. A o kom že je tu vlastně řeč? Včera demonstrovali chudí společně s dělníky?

Vypadá to, že ČSSD bojuje za zájmy zaměstnanců veřejného sektoru, ovšem jasné je, že bojuje především sama za sebe. Vládnout neuměla a v rámci předvolební kampaně slibovala nesplnitelné, nyní se odborářů a demonstrantů chytá, i když by sama měla vědět, že je nutné šetřit a veškerá úsporná opatření jsou nezbytná. Navíc se také vlády sociálně-demokratické významnou měrou podílely na zvyšování schodku státního rozpočtu, tedy není možné si nad tím vším jednoduše umýt ruce a říct „to všechno oni“. A není fér zneužívat lidí, kteří se bojí, že neuživí svoje rodiny a jsou zmatení rozporuplnými prohlášeními členů současné i předchozí vlády a protichůdnými nápady opozice. Není nic těžkého podívat se do zahraničí, abychom viděli, kde všude a v jaké míře se musí šetřit. Na situaci Řecka si pak můžeme na vlastní oči prohlédnout, jak to vypadá, když se země octne na pokraji bankrotu. Přesně tam (a dost možná ještě mnohem dál) bychom totiž dříve či později došli, pokud by ČSSD společně s komunisty realizovala své předvolební nápady a sliby. Je dobré na to nezapomínat!

http://paroubek.blog.idnes.cz/c/156284/Lide-nejsou-ovce-pane-Necasi.html

------------------------------------------------------------

Jiné moje články si můžete přečíst na http://www.shekel.cz/

Autor: Jaroslav Kysilko | středa 22.9.2010 12:24 | karma článku: 33,99 | přečteno: 1904x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04