Do bazénu už jedině nazí, moji drazí

Nové nařízení ohledně krytých bazénů a veškerých aquaparků v rámci celé Evropské unie zní neskutečně – už se tam nesmí chodit v plavkách. A kdyby jenom to, těch nařízení je však mnohem více. Začalo to omezením, které znemožňovalo nosit moderní plavkové kraťasy. To však pánům z Bruselu nestačilo. S ohledem na nezbytné zajištění hygieny, které je stále dražší a navíc nedostatečné, a také neustále stoupající ceny vody, přistoupila Evropská komise pro oblast kultury, sportu a volného času (EKKSV) s okamžitou platností k velmi razantní regulaci zábavného vodního průmyslu…

Napříště si tedy, moji drazí, k návštěvě do bazénu vezměte pouze ručník a plavecké brýle, neboť plavat budeme všichni jednotně – tedy nazí. Alespoň v tom je tento systém spravedlivý, neboť nebude výjimek a všichni naháči budou společně na jedné lodi, nebo chcete-li, v jedné vodě. Bez ohledu na to, z jak silného státu EU ten který plavec pochází. Týká se to stejně tak silných Němců, jako neustále se potápějících Řeků. Systém nařízení se bude muset ještě důkladně prozkoumat, zejména jeho vliv na provoz jednotlivých zařízení. Můžeme tedy očekávat, že jako všechny ostatní zákony a vyhlášky, také tento projde postupně mnohými úpravami.

Potíže by podle mého názoru mohly nastat u různých zábavných atrakcí, jako jsou například tobogány či skluzavky, neboť sebemenší prasklina či nerovnost bude působit oděrky a tržné rány přímo na tělních partiích, po kterých jsou návštěvníci zvyklí sjíždět dolů. To by v některých případech mohlo být dosti nepříjemné. Předpokládám, že však zájemců o adrenalinový vodní sport, při němž navíc může tu a tam téct také krev, bude stále dost.

Problémem by však mohlo být zajištění efektivního způsobu čištění bazénu v případě různých tržných ran, z nichž by se do vody dostávala krev. Dále by mohly bazény jako doposud znečišťovat některé nezodpovědné ženy, které ač podle regulí bez plavek, by nerespektovaly „své dny“, a přesto by se chtěly pobavit v centrech vodní zábavy. Pro tento případ budou u vchodu do prostoru nainstalovány speciální rentgenové tubusy hledající jakékoliv visící i jinak důmyslně uschované šňůrečky. Prostě nikdo v plavkách ani se šňůrkou se do bazénu nedostane. Pro případ, že by se do aquaparku chtěl dostat někdo, kdo se příliš dlouho nemyl, což bývá také palčivým problémem, budou u vchodu připraveni zaměstnanci mezinárodní firmy Viktor Čistič s.r.o. Pracovníci této firmy jsou speciálně vyškoleni a dokážou podle několika různých znaků s úspěšností 98,9 procenta rozpoznat, zdali člověk, který přichází, dodržuje pravidelnou hygienu a přichází řádně umytý. Povinné sprchování budou též přímo ve sprchách kontrolovat lidé ze stejné firmy, jako jediní budou oděni do plavek, podle čehož je budete moct velmi dobře rozpoznat.

Nesmím zapomenout ani na další nová povinně umístěná zařízení, kterými jsou důmyslné detektory vypouštěné moči jednotlivých návštěvníků, jež budou nekompromisně pod vodní hladinou odhalovat nepřípustné močení do společné bazénové vody a laserovým paprskem okamžitě (s prodlením několika milisekund) označovat viníka. Ten bude po zásluze vyveden a navíc zaplatí blokovou pokutu ve výši 500 eur. V případě okamžitého nezaplacení této částky mu nebude umožněno obléknutí do svých osobních věcí a bude muset bez obsahu své skříňky a v této chvíli tedy nahý, zajít kamkoliv pro hotovost či použitelnou platební kartu.

Pokud by si návštěvník nemohl potřebný obnos opatřit, bude mu na místě nabídnut výhodný spotřebitelský úvěr od společnosti Ďábel a syn, a to na 3 roky s úrokem 32,5 % (p. a.). Teprve po řádném zaplacení této částky nebo podepsání smlouvy o spotřebitelském úvěru bude dotyčnému umožněno vyklidit svoji skříňku, obléci se a následně mu bude vystaven doživotní zákaz přístupu do všech veřejně provozovaných center vodní zábavy v databázi EKKSV, přičemž dotyčný udělí při zaplacení pokuty také práva ke zveřejnění své fotografie pořízené pod hladinou bazénu v době spáchání tohoto činu na veřejně přístupném portálu na http://www.mocildobazenu.com. Kromě toho bude na levém předloktí označen nesmazatelným razítkem s logem Manneken Pis (močící chlapeček, jehož socha se nachází v Bruselu, v blízkosti sídla EKKSV).

Jsem přesvědčený o tom, že nová pravidla pro návštěvy veřejných koupališť, bazénů a aquaparků si najdou své mnohé příznivce i početnou skupinu odpůrců. Ti první se budou těšit na bazény plné nahých žen a mužů, případně adrenalinové krvavé sporty, ti druzí se budou cítit novým nařízením omezeni, ať už z principu, ze studu či z jiných osobních důvodů. V každém případě se nemůžeme divit, že už Evropské komisi došla trpělivost se špatnou hygienou bazénové vody v Evropě. Náklady provozovatelů na průběžné čištění jsou čím dál tím větší a navíc – ani ta voda není zadarmo…

Autor: Jaroslav Kysilko | pondělí 19.7.2010 10:50 | karma článku: 42,22 | přečteno: 21985x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04