ČSSD lže a navíc nerozumí krasobruslení

Tak nejprve důchodcům místropředseda ČSSD Zdeněk Škromach slíbil navýšení průměrného důchodu do roku 2014 až na 15.000 korun, aby svá slova zakrátko dementoval s tím, že se jednalo pouze o marketingově zabarvené spojení slov. Škromach si tak přesto nebo právě proto mne ruce, jelikož se tohoto tématu chytla média a hojně o tom informovala. Obyčejný člověk by si hlavu ukroutil, důchodce si může i zlostí odplivnout. Sociálním demokratům to však nevadí, neboť v jejich podání účel nadmíru světí použité prostředky a její představitelé jsou rozhodnuti klidně říkat i lež, hlavně když se o tom bude psát.

Nedlouho poté si chtěl předseda ČSSD Jiří Paroubek trošku přihřát svoji polívčičku na nové ikoně českého sportu – Martině Sáblíkové – a tak při setkání s ní a jejím trenérem před objektivy natěšených kamer a fotoaparátů svým nezaměnitelným sebevědomým způsobem udělal z rychlobruslařky krasobruslařku…

Co k tomu jenom říct – na jedné straně sociální demokraté již neskrývaně a schválně lžou a ani se za to nestydí, natož, aby se omlouvali, na straně druhé zjevně vůbec nevědí, o čem mluví. Ve stínu této záměny sportů jsou Paroubkova populistická slova o tom, že by jako premiér chtěl řídit také český sport a dostat ho zpět na výsluní, opravdu navýsost legrační. A dělá si z nás tedy ČSSD opravdu legraci, nebo to pořád, podobně jako jejich bývalý předseda, myslí upřímně? Neřekl to tedy nakonec Paroubek schválně jenom proto, aby se o tom zase týden psalo a on nám to mohl schovívavě vysvětlovat?

Jasné je, že i z těchto faux pas se ČSSD otřepe, vždyť do voleb je ještě daleko. A lidé mají zřejmě podle jejich mínění krátkou paměť, takže si nikdo ze sociálních demokratů určitě nepřipouští, že by jim to ve volbách mohlo nějak ublížit. Ublížen či silně znechucen se však může cítit každý trochu přemýšlivý člověk v této zemi, neboť to, co sociální demokraté předvádí na naší politické scéně již dlouhou dobu, je do míry vrchovaté přeplněné výroky a činy lehkovážnými, lživými, směšnými, populistickými a značně nekompetentními. Při představě, že se i přes tato nesporná fakta, a falešné a nereálné sliby různým cílovým skupinám obyvatelstva, ČSSD chopí po volbách vlády v této zemi, běhá jistě mnohým lidem mráz po zádech.

ČSSD je prostě stranou populistickou mnohem více než levicovou. Je to však nebezpečný druh populismu, neboť se nacházíme v neutěšené ekonomické situaci, kterou může každý krok a každé rozhodnutí z pera sociálních demokratů jenom zhoršit. Politika ČSSD je nebezpečná také v tom, že nás přímo přivádí do okamžiku, kdy se fakticky z Komunistické strany Čech a Moravy stane spoluvládnoucí strana s přímým podílem na moci. Proto je podle mého názoru nutné pečlivě zvážit, jestli si tato strana skutečně zaslouží hlasy voličů v této zemi.

Autor: Jaroslav Kysilko | úterý 9.3.2010 8:08 | karma článku: 33,78 | přečteno: 1784x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04