Petr Pavel pohůnek knížete Lichtenštejna

Překvapen, jsem si  nedávno přečetl, že prezident ČR Petr Pavel fandí prolomení Benešových dekretů stejně jako Lidovci v čele s jejich předsedou Jurečkou ve věci týkající se, po II. světové válce, zabavených majetků Lichnštějnů.

Tuto skutečnost jsem si přečetl v internetových novinách  "Novinky.cz" ze dne 7.11.2023: viz odkaz:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lichtenstejni-chteji-obejit-benesovy-dekrety-prezident-pavel-jim-pomaha-40449851

Všichni tzv. demokratičtí ministři po válce "prodali" republiku Gottwaldovi a Stalinovi. O tom se  učíme již v základní škole /Viz učebnice dějepisu pro základní a střední školy/ Proto se není co divit, že dnešní pohrobek lidovců tedy KDUČSL, který je bohužel ve vládě, fandí přisluhovačům fašistů tedy Lichtenštejnům, jak konečně prokazují všechny doposud proběhlé soudy. 

Lichtenštejnové nabízí smírné řešení - proč asi? Jsou si totiž vědomi toho, že beze smíru, na který, jak doufají, skočí naši političtí představitelé, jak mouchy na lep, se svých, právem zabavených majetků nedobudou. Z jejich strany je to velmi chytré. Pod rouškou sladkých řečiček doufají, že se ke svým majetků dostanou oklikou a já jenom doufám, že našim představitelům zbyl alespoň kousek zdravého rozumu, aby na tuto lichtenštejnskou lest prohlédli. Pokud s návrhem Lichtenštejnů budou souhlasit,  patří na smetiště dějin. No, tam konečně patří i bez toho.

Jako na vojenské škole vystudovaný komunistický kádr byl prezident Pavel jistě informován o tom, že po válce byly zabaveny majetky všem fašistickým přisluhovačům a sám jako tehdejší člen KSČ tento demokratický právní akt prezidenta Beneše jistě podporoval.

Teď najednou obrací a podporuje nároky přisluhovačů fašistů. Buď se pominul na rozumu nebo má přislíbenou nějakou odměnu za tuto podporu, nevím. Doufám, že to je pouze jeden z dalších politických průšvihů a omylů páně prezidenta a na platnosti Benešových dekretů se tímto jeho politickým pochybením, nic nezmění.

Tímto aktem by byly Benešovy dekrety prolomeny a na republiku by se vrhli všichni náckové, různí šlechtici a jejich přisluhovači a nám by tady nezbylo nic - jenom oči pro pláč. Pro mě děsná představa. 

Takovým jednáním u mě prezident Pavel ztratil všechnu důvěru. Tímto se projevil jako bezcharakterní člověk a velmi lituji, že jsem mu v prezidentských volbách dal svůj hlas.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kynčil | sobota 11.11.2023 15:54 | karma článku: 27,64 | přečteno: 592x
  • Další články autora

Pavel Kynčil

Mrtvice nechodí po horách

19.2.2024 v 14:38 | Karma: 13,01

Pavel Kynčil

Střípky z Rhodosu.

10.2.2024 v 11:57 | Karma: 12,49

Pavel Kynčil

Foto střípky z Ischie

9.1.2024 v 10:57 | Karma: 15,53

Pavel Kynčil

Zahrádka na poněkud divný podzim

13.11.2023 v 12:41 | Karma: 14,68