- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kedlubnová omáčka, či jen tak na chroustání, zkrátka další má slabost a díky za připomenutí, že je čas zajít k zelináři
Jo, jo, zelinář. Ti kdysi bývali. pamatuji se ještě z mládí. Říkali mu "Bulhar" Kam jdeš: K Bulharovi. Tak to byli zelináři. Dnes to u nás moc vidět není a když, tak se tam nedá zaparkovat autem.
Pěkné...Jen ještě mít ty zuby.Jako zahrádkář miluji kedluben,jen si ho musím postrouhat na jemno.A co se týče zelí,tak z kedlubnu ho má žena dělá mnoho let,zkuste to,můžete to namíchat s normálním zelím.Je to mňam!
Já to znám, já jen tak polemizoval nad tím názvem.
Zeměkoule a dva nahoře se perou..ani nevypadá, že ji máš určitě dřevnatou. Pavle, když mi Pavlína na intru řekla že kerlábek.... mluvila o kedlubně? nářečňáku světový, poraď, nejsem si jistá. hezký pondělí
Ahoj Radko, tak tohle ani já nevím. Mám dojem že jsem se s tím někdy setkal, ale vybavit si to nemohu. Jako dřevnatou kebuli, jo, no tedy toto a od tebe a tak no , fakt takhle .....
Tak u nás na Moravě jasně kedlubna, něco jsme se jich, my děcka nakradly sousedům přes plot, to bylo něco křoupánídneska už by to bylo horší, jednak s tím skokem přes ploty a pak...ty zuby!
Ano, kedlubny jsou skvělé, ale jenom, když zuby poslouchají. Jinak uvařit, ale to už mi tak nechutnají.
Jedna technická: Kedlubna není kořenová zelenina. Co chroustáme, z čeho třeba taky děláme zelí nebo polívku, to je ztloustlá lodyha aneb stonek.
Cože středozemní hoře?:)))))))
No, to je vcelku jedno odkud. Kromě toho, že je dobrá, patří do druhu "polétavá":)))))), nebo-li povznášející, tedy společensky nebezpečná:))))))))))))))
Ale, že je to krasavice!
Ano, hoře to je, když to člověk neukousne!!
Marně si lámu hlavu, co máte za kedlubem...
Tajemná planeta Kedluben....Ostrov s jedním stromem....úchvatné
No, ona má dost tajemna, protože se v ní skrývá síla zdraví.
,,Jakou máte polévku? Kapustovú. Tak tu si nechte. Ále, to je po vešem zelná! Jóóó!! No. tak tu chci!!!"
Zdarec, No, po slovensky je zelí kapusta a kapusta je po slovensky Keľ, takže vladtně by to byla Keľová polievka, a ta vůbec není špatná, když se do toho dá opečená slanina nebo špek, to je potom dlabanec
ano v oparu vlastní aureoly, protže je to skvělá zelenina