Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Je to smutné pokoukání, zejména v případě vzrostlých a zdravých stromů. Nicméně doporučuji autorovi, aby si popisky po sobě před uveřejněním přečetl a opravil pravopisné chyby a překlepy. Nedělá to dobrý dojem. Ale nic ve zlém.

0 0
možnosti
Foto

Tohle darebácké kácení se rozmohlo ve všech městech jako mor. Jde patrně o to, že je třeba utratit tzv. evropské peníze - zájem na tom mají ti, kteří vystavují faktury, jak za kícení, tak za výsadbu nových porostů. Je to svinstvo, stát si v podstatě půjčuje na devastaci zeleně a jednotlivci , kteří z toho profituj věci řídí a prosazují Rv

0 0
možnosti
KT

Tak slezte z toho kolotoče a dělejte něco proti. Ty vaše "moudra" si strčte za ušanku.

0 0
možnosti
Foto

Karmuji, ale...názor mám jiný :) 

Podle některých fotek je zřejmé, že v některých případech šlo o nežádoucí nálety případně výsadbu na  - neperspektivním místě :) Jinde je vidět prořez kvůli světlu a prostoru pro jiné stromy :)

A jen něco obecně dodám k postupu... město, byť majitel zeleně na veřejném prostranství, nekácí jen tak bez ničeho - i když nemá žádnou povinnost o tom informovat občany :) Ke kácení stromů na veřejném prostranství je nutný jednak posudek dendrologa (arboretisty, lze nazvat různě ) ...a tihle lidé s patřičným razítkem píší kladné posudky pro kácení vesměs opravdu jen tehdy, jsou li zákonné důvody :)

A za druhé...pak podle obvodu kmene je zapotřebí ještě správního řízení na místně příslušném odboru životního prostředí a to také nelze tak úplně snadno obejít, znevěrohodnit :)

A za třetí ...za kácení ... odbor životního prostředí vesměs nařizuje výsadbu náhradní ...a ta je málokdy v poměru 1.1 ...tedy vysadit musí město více, než pokácelo :)

1 0
možnosti
PK

Zdravím, to nebyl žádný nálet, ty stromy jsou tu od počátku. Sídliště se stavělo jako nové na zbouraných statcích a na bažinách. Všechno pokácené je výsadba, protože tu od kolaudace sídliště bydlím. No já to nafotím, až to bude revitalizováno a uvidíme zda uznám, že to je lepší nebo zda si budu trvat na svém.

2 0
možnosti
EN

Všude je to stejné,nejde ani tak o ty stromy ,jako o ptřebu přihrát spřátelené firmě jakoukoliv práci,kterou pak může vykázat a dostat svou hromádku stříbrných,ze které jisté procento obdrží i úředník za tyhle svinstva zodpovědný ...

0 0
možnosti
PH

P87e27t61r 93H56a18l62í25k

3. 4. 2014 12:01

jestli to vymysleli ti vaši experti z univerzity, tak to bude jako se Šumavou. Zlikvidovat, totálně vyhladit  a někdy za 250 let tam budete mít možná krásný prales. Do té doby měsíční krajina.

1 0
možnosti
PK

Naši experti z univerzity v tom údajně prsty nemají nikdo se jich ani neptal. Ne že bych je miloval kvůli Šumavě, kdy se nakonec prokázalo, že nemají pravdu, ale tentokráte v tom budou nevině.

0 0
možnosti
JT

Je vcelku jasne, proc se pokacely. Nekdo potreboval drevo do krbu a provizi za nakup a zasazeni novych. Podobne zverstvo, ale v daleko vetsim rozsahu se chysta v HK. Udajne kvuli ochrane obyvatel chteji kacet stovky zdravych staletych stromu u reky.

2 0
možnosti
PV

Tyhle revitalizace se teď dějí v mnoha městech, jsem ze Znojma a je to děs. Ať mi nikdo neříká nic o spikleneckých teoriích. (Ovšem to, co potom vznikne, to je ještě mnohem horší, než tohle kácení.)

3 0
možnosti
PK

Zdarec, také jsem zvědav co z toho bude. Podle Murphyho je každá změna k horšímu, tak možná třeba je nekdy výjimka??!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 13,01
  • Průměrná čtenost 538x
Píši a fotím, tedy jsem!