Ještě větší blbec než jsem doufal

Kauza Růžička nabrala na obrátkách a dospěla do stavu, kdy policie rozhoduje o tom, zda hokej je činnost ve veřejném zájmu.

Z malé kauzy se vyklubala kauza velká a klube se dál. Policie rozhoduje, zda hokej je činnost ve veřejném zájmu, což má vliv na to, zda se bude v rámci 500.000,00 Kč jednat o korupci či nikoliv.

Fotbal, například takovou činností ve veřejném zájmu je. Hokej, který se u nás nepěstuje v takovém měřítku, by jí být třeba nemusel. Jsem sám zvědav, jak se s tím policie a státní zástupce vypořádají a jak své rozhodnutí odůvodní.

Oznamovatel korupce, který chtěl potopit trenéra, se ale svým činem dostal do stejného postavení jako ten, kterého chtěl znemožnit a obvinit z přijímání úplatku. Stejně je totiž stíhán ten, kdo úplatek nabízí. Možná si teď tak trošku trhá vlasy a říká si jaký, že on to byl pitomec, když takto konal.

Nejen, že poškodil hokej a hokejové fanoušky, hráče v týmu, ale poškodil obraz našeho hokeje před MS konaným právě v naší republice a to tím nejpitomějším způsobem, zejména proto, že vlastně o nic, do doby, než kauzu zveřejnil, nepřišel. Jenom o iluze o svém dítěti a to je možná ještě horší než být o chudší půl milionu.

Zachoval se však tak, že mu nakonec může hrozit i trestní stíhání za křivé obvinění a s jistotou lze říci, že mu hrozí trestní stíhání z nabízení úplatku. Pravděpodobně si důsledky moc nedomyslel.

Takže vlastně se celá kauza obrátila proti němu. Syn se již nikam nedostane, kdyby hrál sebelépe, protože ti kteří by o tom mohli rozhodnout, se nebudou chtít bavit s taťkou, a možné trestní stíhání za dva trestné činy mu na sebevědomí také nepřidá a ještě před spoustou lidí vypadá jako b…...

No prostě ještě větší blbec než jsem doufal.

Autor: Pavel Kynčil | čtvrtek 23.4.2015 11:06 | karma článku: 18,27 | přečteno: 967x
  • Další články autora

Pavel Kynčil

Mrtvice nechodí po horách

19.2.2024 v 14:38 | Karma: 13,01

Pavel Kynčil

Střípky z Rhodosu.

10.2.2024 v 11:57 | Karma: 12,49

Pavel Kynčil

Foto střípky z Ischie

9.1.2024 v 10:57 | Karma: 15,53

Pavel Kynčil

Zahrádka na poněkud divný podzim

13.11.2023 v 12:41 | Karma: 14,68