Jak mě hlídali v Rossmannu

Tak jako každý muž i já jsem někdy nucen navštívit drogerii, abych sobě zakoupil potřebné hygienické a zejména holicí pomůcky. 

Navštívil jsem za tímto účelem nejbližší drogerii ve městě ve víře, že zde najdu vše co potřebuji.

Vstoupil jsem tedy do obchodu u vchodu uchopil košík a vydal se k regálům. Napřed tedy nějaký šampón, něco na mytí vlasů, voda po holení, nějaký deodorant no po delší době toho jeden nakupuje více.

Po nějaké době mé pozornosti neunikl pomenší človíček v černé uniformě, k jeho cti dlužno dodat, že poněkud umolousané, který se za mnou plížil od regálu k regálu. Usoudil jsem, že se zřejmě bude jednat o ostrahu obchodu s vědomím, že mám opravdu v úmyslu si vybrané věci zakoupit, jsem to tak nějak přešel. 

Když se stejná situace opakovala u dalšího regálu, tak jsem si řekl asi mě tu nikdy neviděl, tak je poněkud pozornější. 

Potřetí mě sledovačka přestala poněkud bavit, optal jsem se pána zda mi něco chce. Neodpověděl a odkráčel. Za chvíli jsem ho měl za zadkem opět. To mě již opravdu namíchlo a znovu jsem se jej zeptal co mi chce, že mě stále pronásleduje, nebo zda se domnívá, že by se mnou mohl navázat "přátelský" vztah. Odpověděl, že je ostraha. Zeptal jsem se jej, zda budím zdání zloděje. Neodpověděl a odkvačil. Podotýkám, že jsem byl poměrně slušně oblečen, oholen a ostříhán a rozhodně jsem svým zjevem nemohl budit dojem, že hodlám páchat trestnou činnost.

Když se na mě opět přilepil, poměrně hlasitě jsem mu sdělil, že si nepřeji aby mě stále obtěžoval. V obchodě nás bylo asi pět, ale on stále za mnou. 

Na můj zvýšený hlas reagovala jakási slečna, která situaci poněkud uklidnila.

Chápu, že obchody si hlídají svoje zboží a zejména zboží, na které není pro odvoz potřeba nákladní vozidlo. To by mi nevadilo a spíše bych to viděl pozitivně. Co mě však zarazilo byl způsob jakým ostraha vykonávala svoji práci, jak vyloženě vlezle se ostraha chovala, jak neprofesionálně se projevovala až to bylo zarážející. No když tam berou kdekoho, asi na výběr zrovna moc nemají.

Faktem je, že jsem drogerii Rossmann již více než rok nenavštívil. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kynčil | pondělí 12.10.2015 15:21 | karma článku: 30,40 | přečteno: 2316x
  • Další články autora

Pavel Kynčil

Mrtvice nechodí po horách

19.2.2024 v 14:38 | Karma: 13,01

Pavel Kynčil

Střípky z Rhodosu.

10.2.2024 v 11:57 | Karma: 12,49

Pavel Kynčil

Foto střípky z Ischie

9.1.2024 v 10:57 | Karma: 15,53

Pavel Kynčil

Zahrádka na poněkud divný podzim

13.11.2023 v 12:41 | Karma: 14,68