Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

hezká louková zahrada:-)

0 0
možnosti
MP

Hezké, správná louka má kvést. Ještě zkusím identifikovat foto č. 1. Jestli je to 1-2 metry vysoké, může to být vlčí bob mnoholistý, zvaný též lupina. http://www.biolib.cz/cz/image/id250034/. Je zavlečený z Ameriky, ale protože se nepřemnožuje, je krásný. Akorát v lučních rezervacích ho nemají rádi.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Pavle, no není v té obyčejné kráse samotná krása? Tak ti přeju, ať máš kolem sebe jen a jen tu skutečnou krásu:-)

0 0
možnosti
MJ

Pěkné. Já když něco chci (třeba divizna), tak nevyroste, ale mám plno jiných druhů a poddruhů... když něco vyrůstá u schodů, je to krásné. Jasně, neměla by to být bříza, i to se mně už stalo.:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Obyčejné, jemné a přesto krásné;-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Plevelky, které prostě potěší:-)

0 0
možnosti
Foto

To žluté u schodů by mohla být Třezalka tečkovaná ;-)

1 0
možnosti
MT

Nemohla. :-)Je to, jak správně píše paní Božíková, rozchodník. Konkrétně rozchodník ostrý, Sedum acre.

1 0
možnosti
JB

Tak u nás je to skoro stejné, i když je nějaká rostlina plevel, ale vypadá hezky, zůstává. Anglický trávník skutečně neřešíme. Můžu pomoct s identifikací několika rostlin. To, so si myslíte, že je lilie, je denivka - hemerocallis, jestli se vám líbí, je k dostání ve všelijakých pestrých barvách. Ta malá kopretinaka, květy jako heřmánek, to je řimbaba, tu si važte, je to léčivka, a jestli někoho z rodiny trápí bolesti hlavy, nebo až migréna, doporučuje se denně žvýkat lístek. Nic dobrého, ale bratr tvrdí, že to funguje. A žlutý kvítek by mohl patřit rozchodníku. Taky moc hezká květinka, spíše skalková, nenáročná.

Tak ať se všem kytičkám i jiným rostlinám u vás daří, je vidět, že je máte rád. Hezký den!

3 0
možnosti
PK

Zdravím a děkuji. Budu o léčivky pečovat.:-):-):-)

0 0
možnosti