Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^"Tohle se také vyskytlo a protože je to pěkné, tak si ti také ponechám" To je správný chlapský přístup k zahradničení, Pavle. Mimochodem, můj nejoblíbenější:-)

0 0
možnosti
PK

Zjistil jsem, že nemá cenu budovat u lesa výstavní zahradu. V okolí jsou louky, lesy a pod a tak to mírně reguluji, abych z toho neměl prales.;-D;-D

0 0
možnosti
KT

To poslední je mák, předposlední vrbina, ten růžový klas je bylina nebo keř?, mezi afrikánem (aksamitníkem) a mahónií bude asi janeba a za denivkou to vypadá na nějaký kokořík, ale ten nebývá fialový (voní to?).

0 0
možnosti
PK

Ten růžový klas je bylina, nečuchal jsem. Za denivkou jsem nečuchal

0 0
možnosti
MT

Předpokládám, že vy jste to nesázel, ale zřejmě byla ta zahrada předtím obhospodařovaná.. To jsou spíše kytky pěstované a ne u nás v přírodě rostoucí.

Na obrázcích máte: 1. správně Hemerocallis (denivka), 2. na 99,99% Hosta (bohyška) - jaké to má listy?, 3. opět správně Papaver somniferum (mák setý), 4. na 90% Poa pratensis (lipnice luční, ale hlavu za to nedám, trávy mi nikdy nešly:-)), 5. taky správně Tagetes erecta (aksamitník vzpřímený - afrikán), 6. Rudbeckia (asi) hirta (třapatka srstnatá), 7. Mahonia aquifolium (mahónie cesmínolistá), 8. zřejmě Spiraea x billardii (jak je to velký? je to takový keřík?) (tavolník Billardův), 9. Lysimachia punctata (vrbina tečkovaná - máte pravdu, děsně se to rozprasuje) a 10. si teda vůbec nejsem jistá, ale nejspíš Anemone sylvestris (sasanka lesní) - jak je to velký?, je to celkem vzácná květinka...

0 0
možnosti
KT

Tak jsme se skoro shodly, ten kokořík je opravdu spíše hosta, ten klas mi taky připadá jako tavolník, to poslední mi připadá jako nějaký druh máku, a rudbekie a janeba se mi pletou, tam máte pravdu spíš vy. Ale nejsem odbornice, ale pouze amatérská milovnice přírodních i zahradních rostlin.

0 0
možnosti
Foto

taky nevím co je co :-)

0 0
možnosti
PK

To je otázka  pro holky. Kluci se v tom moc nevyznají.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Pěkné, denivky jsou různé barvy a ozdobí zahradu;-)R^

0 0
možnosti
PK

mám jenom tyhle, škoda, že jsou jinak barevné jsem nevěděl.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jo...tu dětskou hru s trávou jsi mi připomněl...znám :)R^

1 0
možnosti
PK

Dobrá hra, hrál jsem ji rád.;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 530x
Píši a fotím, tedy jsem!