- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co o něm říká Wikipedie:
Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy,pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa,zinku a dalších.
Při nachlazení se k němu obracíme jako k modle a takový Gin Fizz, by snad ani bez citronu nešel udělat. Ne vzpomenuli na citro kolu strašný to nápoj socialistický.
V kosmetice použitelný na pleťové masky nebo vyčištění zašpiněných konečků prstů po práci a zacelení prasklin tamtéž.
No prostě je to potravinová star!!
Další články autora |
Rovečné, okres Žďár nad Sázavou
2 950 000 Kč