Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Dal bych karmu za fotky.Nedám za podanou historii.

0 0
možnosti
JO

Jinak ale vaše fotky jsou krásné. Souhlasím, že spousta nových věcí do atmosféry města nezapadá. Ani jsem netušila, že nad bývalým mlýnem je ted kasíno, jak vidím na fotce. A ceny jsou opravdu často nehorázné. Město se stává městem určeným pouze pro turisty. Je totálně přeplněné.

1 0
možnosti
JO

Chtěla bych autora upozornit, že hned v 1. odstavci píše naprostou blbost. Vždy v CK žili bílí - Češi a Němci v symbióze - dokonce celá staletí, CK vznikl někdy ve 13. století. 

Cikáni do CK přicházeli AŽ po 2. světové válce v době vlády komunistů. Za komunistů jich žilo v CK poměrně dost, možná 2% - což bylo tenkrát tak akorát, aby se mohli začlenit. Sice to bohužel nedokázali, problémy s nimi byly vždycky, ale zároveň ani neterorizovali bílou většinu. Cikáni a Češi zde žili vede sebe - ne spolu, ale vedle sebe. Bez větších konfliktů dokázali cikáni i většina žít blízko sebe. Jejich velký příliv do města nastal až po roce 1989, kdy se do CK začali stěhovat cikáni z Prahy, Moravy a Slovenska. Jejich počet ze 2% znatelně stoupl a problémy s nimi v tomto městě gradují - obzvlášť na některých místech.

Co se týká zvelebování města - za komunistů se pořádně nezvelebovalo žádné město, tak to nesvádějte na nezájem a už vůbec ne na to, že cituji: zde bydleli většinou romové. 

I přes dlouhou dobu nečinnosti za komunistů zůstal CK zachován opravdu ne díky cikánům, ale díky obyvatelům města CK, kteří CK nezdevastovali. Věřte, kdyby v CK žilo tenkrát tolik cikánů, jako v současné době, tak po zámku CK by nebyla již ani stopa.

2 0
možnosti
VR

Já bych rád doplnil, proč hlavně tenkrát za komunistů nebyl velký zájem o bydlení v ČK.

Poté co se papírny ve Větřní razantně zvětšily a změnily na Závod Rudého práva, tak se Vltava v ČK změnila ve smrdutou stoku. Soudruzi potřebovali papír na noviny a nějaká čistička je nezajímala.

Krumlovem jsem poprvé projížděl zájezdovým autobusem někdy v roce 1970 a protože jsem ještě nebyl seznámen se situací, tak jsem měl podezření, že se v autobuse někdo pos... . 

Poté, když jsem se v polovině 70.let naplavil do okresu ČK, jsem si této "vůně" užil při jednáních v okresní městě více než dostatečně. A byla to opravdu síla! Obzvláště v parných letních dnech! Párkrát jsem byl i svědkem, že to lidé se slabším žaludkem nezvládli a zvraceli na ulici. Žádný otrlý vodák, který by si troufl sjet Vltavu z Větřní do Zlaté Koruny se tehdy nenašel.

Až když se začal rozšiřovat turistický ruch ze zahraničí, uznali soudruzi, že je s tím třeba něco udělat a vybudovali obchvatný kanál. Vltava i vzduch v ČK se sice vyčistil, ale Vltava smrděla dál jen o kousek níže po toku. Čistička byla postavena až mnohem později.

Jinak za fotky R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 13,01
  • Průměrná čtenost 538x
Píši a fotím, tedy jsem!