Diskuse

"Sportovci"

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12a55n 76H50l42e98d55í71k

1. 7. 2014 16:52

dnešní tzv fotbal není sportem,-- vzájemná mezistátní utkání nejsou utkáními národů, nýbrž silně přeplacených klaunů, artistů a zlatokopů.Jak mohou lidé narození v Sudánu, Ghaně atd prezentovat např Francouze nebo Holanďany ?? --Chce to jiný název, přiléhavější pojmenování, na příkl. cirkus plechóvy s mičudou, sjezd sportovních kašpárků s balonkem

0 2
možnosti

Uvedl jste docela špatné příklady, penalta na Robbena byla jasná- byla tam přišlápnutá špička jeho nohy nebo boty, ten pád trochu zveličil ale to hráči dělají aby si toho rozhodčí zaručeně všimli. A co se týká Suareze, tak on už kousl potřetí, on je recidivista, jeho trest mohl být klidně 2 roky a nemohl by říct ani popel. K hlášení se neoprávněně k vhazování autu nebo ke kopání rohu je velký nešvar tohoto mistrovství a rozhodčího totot klidně mohou ocenit žlutou kartou.

3 0
možnosti
Foto

Pustil jste se do zajímavého, důležitého, ale i ošemetného tématu: "Sportovci a "sportovci"". V mnohém s Vámi souhlasím, v něčem ne. Bylo by to na hodně dlouhé povídání. Již léta žiji v Nizozemsku, tak se omezím jen na pár poznámek o Robbenovi.

Arjan Robbe je vynikající fotbalista. V druhém poločase zápasu Nizozemska ze Španělskem hrál bezvadně. Již léta je technicky vynikající hráč. Na tomto mistrovství světa je vidět, že i jeho fyzická a psychická kondice (je pod vedením osteopáta) se významě zlepšila. Je zastupujícím kapitánem nizozemského týmu. Již léta dovede kličkovat/"driblovat". Dříve často jeho driblování k ničemu nevedlo, i spoluhráči se na něj zlobívali, protože jim zavčas nepřihrál. Pak buď spadl nebo filmoval pád po zákroku supeře. To byla, jsme si v Nizozemsku po nedávném zápase NL se Španělskem mysleli, Robbenova minulost. V Nizozemsku převládl názor, že Robe se stal novým člověkem. I jeho bývalí odpůrci jeho hru začali oceňovat.

Robbeho vystoupení v zápase s Mexikem má mnoho stránek. Byl faulován vícekrát, i když ty fauly na něj zase tak jednoznačné nebyli, jeden dřívější však byl asi jasný. Faul na něj, za nějž získal penaltu, tam byl. Protivník mu jasně nastavil nohu. Rozhodčí ty fauly na Robbeho posčítal (i když se to nemá) a dal mu penaltu. Robe udělal "nádhernou" schwalbe, dříve než se soupeře dotkl. :-( :-( Navíc, Robbe si míč odkopl daleko před sebe, takže by jej stejně dále zahrát nemohl. Tudíž faul soupeře byl nejen hloupý, ale i úplně zbytečný. Na rozdíl od Vás jsem však spíš pro to, aby v případě faulu, kde zasažený hráč přehnaně filmuje, byli nějak potrestáni jak faulař tak filmující hráč.

1 0
možnosti
Foto

Fotbal sám o sobě je pěkný a levný sport. Může se hrát skoro všude, stačí pár lidí, míč a kousek trávníku nebo ulice. Věci kolem fotbalu - vandalismus, nesportovní chování hráčů, mnoho peněz, které se ve fotbale točí atd. - však dobré nejsou.

1 0
možnosti

Nemohu s Vámi souhlasit.

K Suarezovi: udělený trest byl dle mého názoru vysoký až příliš, ovšem nemohu souhlasit s tím, že by Suarezův čin fotbal popularizoval.

K Robbenovi: ten pád v závěru zápasu s Mexikem určitě přifilmoval, ovšem podle striktního výkladu fotbalových pravidel ta penalta byla odpískaná oprávněně.

Ani mně se filmování a simulování u fotbalistů nelíbí, ovšem na druhou stranu, vemte si situaci: obránce útočníka lehce zfauluju tak, že padat nemusí, ovšem v důsledku faulu ho rozhodí tak, že útočník ztratí šanci dát gól. A když útočník nespadne na zem, tak téměř žádný rozhodčí faul neodpíská... Lze se pak hráčům divit, že v takových situacích padají na zem, aniž by museli? Něco jiného samozřejmě je, když fotbalista padá, aniž by se ho protihráč dotknul...

3 0
možnosti

Se zájmem jsem si přečetl váš článek, s některými věcmi bych souhlasil, s některými ne. Jenže potom jsem narazil na odstavec, kde se zaměřujete jak fotbalisté vypadají a v tom okamžiku jste u mě skončil. Klasifikace lidí podle vzhledu jsem si užil více jak dost. A bylo to v 70 - 80 letech minulého století. A já říkám, že to jak člověk vypadá a jestli je nagelovaný a nebo zarostlý je jen jeho věc.

3 1
možnosti

Úplně s vámi nesouhlasím. Tedy přesněji, naprosto souhlasím s vaší větou: "A já říkám, že to jak člověk vypadá a jestli je nagelovaný a nebo zarostlý je jen jeho věc."

Ale on to autor článku trochu naťuknul: "... kteří na hřišti přemýšlí o tom, jestli se jim náhodou nerozcuchal účes při hlavičce a jestli jim je vidět nové tetování."

Kdysi se ptali tuším Mikloška (nebo Stejskala), jak fanoušci v Anglii snášeli kolísání formy týmu, střídavé postupy a sestupy atd. A ten dotyčný odpověděl, že špatný výsledek divák odpustí, ale neodpustí, když nevidí nasazení. Anglický divák prý před 20 lety dokázal vypískat družstvo po uplácaném vítězství 1:0 a naopak vytleskat po prohře 3:4. Mě taky baví takový fotbal, při kterém hráči "plivou krev". A občas se i nějaký trenér neudrží a vypadne z něj, že jeho svěřenci spíš řešili ty komedie na hlavách než zápas.

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Člověk, který ví, že nic neví jistě.