Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máme psy odjakživa a už si to ani jinak nedovedem představit. Jsou to věrní parťáci a součást celé rodiny. Je potřeba si však uvědomit, kdo si chce pejska, či jiné zvíře pořídit, že je to závazek na mnoho let. Radost z nich však předčí tu starost o ně a mnohonásobně nám to vrátí. ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Když už chcete psát o psech, pak v prvé řadě (kromě času) jde i o peníze. Je třeba si uvědomit, že za granule (podle druhu psa) dáte tak 2 tisíce měsíčně, musíte ho pravidelně očkovat a platit příslušné místní poplatky za jeho chov. Nedejbože, aby pes onemocněl, návštěva veterináře i s banalitou stojí pár stovek, běžná operace několik tisíc, neběžná i desítky tisíc. Pokud tohle zkousnete, tak nejdůležitější je výběr plemene a pokud chcete psa za hubičky a rozhodnete se ho vzít z útulku, pak "nejlepší" je postarší pes s nevyjasněnou minulostí, u něhož nikdy nevíte, co od něho můžete očekávat. Tohle není téma na jeden blog, ale nejméně na deset.

1 0
možnosti
PK

P74e82t80r 72K68v95o44c98h

19. 6. 2014 6:58

Mým cílem nebylo problematiku psů obsáhnout vyčerpávajícím způsobem, jen jsem dal dohromady takový základ, který může pomoci začínajícím "pejskařům". Můj blog je ostatně zaměřen trochu jiným směrem. Co se týče peněz, moc bych je nepřeceňoval, stačí si vzpomenout, jak to bylo dříve, když žádné granule neexistovaly. S banalitou se ke zvěrolékaři chodit nemusí a u závažnějších věcí se musí dobře zvážit, zda má smysl investovat nějaké větší prostředky. I když je pes člen rodiny a kamarád, tak by se stále mělo myslet na to, že je to zvíře.

0 0
možnosti
Foto

Alfa vůbec nemusí být ten, kdo tráví se psem nejvíce času a kdo mu dává nažrat :) A ani jako dítě ho vychovávat nelze :) Ale jinak i spousta užitečných informací ... Desenský...hmm...z mého pohledu silně kontroverzní :)

1 0
možnosti
Foto

Znám ho šest let osobně:) Silně kontroverzní, ale když se prokoušeš jeho stylem uvažování, tak dobrej:)

1 0
možnosti
VV

Karma.  Jen bych zdůraznil, že pes není samotářský tvor. Potřebuje  smečku a jednoho vůdce.

Takže opuštěný pes na sebevětší zahradě, je stresovaný pes.

1 0
možnosti
JT

Vazeni spoludiskutujici. Dnes je to slabota. Argumentacne jste neobstali. Uz mi tu nic nepiste, protoze odchazim.

Takze zaver:

1. pes neni kluk, i kdyz se mu tak muze rikat

2. hlidaci pes neni tyrany pes

3. clovek neni horsi nez zvirata

0 0
možnosti
Foto

Zaplať pámbů!!!

0 0
možnosti
Foto

Hlavně ať si nikdo nepořizuje psa, pokud si myslí, že je to "jenom zvíře".

0 0
možnosti
JT

Nevim, jestli jenom, ale zvire to je kazdopadne.

0 0
možnosti
JT

Pes se hodi k ruznymv ecem. Hlidani majetku patri k tem zakladnim. Rozhodne to neni tyrani a ja bych si ho z jineho duvodu neporidil.

0 0
možnosti
PK

P37e43t78r 56K30v13o59c66h

18. 6. 2014 12:40

Psal jsem "pouze na hlídání majetku" a to je dle mého názoru týrání, za tím si stojím.

1 0
možnosti
Foto

Moje feny jsou nevychovatelné, nebo alespoň těmi klasickými metodami. Ale odjakživa na ně mluvíme jako s lidmi, a ony reagují. U nohy se jim nechce chodit, ale na prosbu : "Hele, Meggy, sežeň někde dědu a řekni mu, ať jde na oběd!" okamžitě odcházejí kamkoli, třeba do lesa, kde děda kácí soušky, a okamžitě vzkaz vyřídí. "Říkala Meggy, že už má jít jíst!" A za ním kluše vlk se sekerou v zubech...:-)

1 0
možnosti
PK

P41e86t34r 51K51v56o27c43h

18. 6. 2014 11:55

Taky mám někdy pocit, že nám ten náš kluk rozumí víc, než si myslíme (-;

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Člověk, který ví, že nic neví jistě.