Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většina náboženství bývá hlavně byznys.

Kšeft se strachem ze smrti patřil odedávna mezi velmi výnosný byznys.

0 0
možnosti
PK

P48e63t12r 87K53v79o86c40h

19. 8. 2014 16:49

Pokud se budete snažit zjistit fakta, dojdete k tomu, že žádné náboženství není hlavně byznys.

0 0
možnosti
Foto

Nikoliv samo křesťanství, ale organizace využívající víru v nadpřirozeno, obecně známé jako církve, jsou byznys. A velmi tvrdý.

0 0
možnosti
Foto

Tak naše katolická církev se ukázala být hlavně byznysmeny.

Nevím proč si pro svoji činnost vynutila kromě miliardových náhrad galerie, obrazárny a ani to jim nestačí, že požadují i budovy, které jsou součástí Pražského hradu, tedy symbolů naší státnosti.

Takovou církví opovrhuji.

0 0
možnosti
LJ

Pane autor: Jdete po vesnici, uvidíte kostel, nejspíš barokní, více jak 30 let udržovaný, v něm umělecká díla, nejhodnotnější jaké ve vesnici můžete nalézt, hrají tam varhany... řeknete si: Pouhý byznys.

Jdete po Praze, nad Hradčanami se tyčí gotická katedrála - pouhý byznys. Dále uvidíte Národní divadlo, opět si řeknete - Pouhý byznys. Nebo jste ochoten připustit, že to sice stálo velké peníze, ale jde i o něco více? Nebo to nepřipustíte a dojdete k závěru, že by se to mělo všechno smazat?

0 0
možnosti
PK

P35e88t83r 56K54v50o90c74h

19. 8. 2014 16:45

Milý pane Jílku, pokusím se zareagovat i přesto, že jsem Váš příspěvek moc nepochopil. Navrácení ukradeného majetku považuji obecně za správné. V tomto případě se však jeho forma moc nepovedla a spousta věcí byla neprůhledných či podezřelých. Těžko se mi například mým nevěřícím přátelům vysvětluje, proč by měla něco dostat církev založená po roce 1989. Ke kostelům snad jen to, že do nich chodím rád.

0 0
možnosti
PV

Víra je krásná věc...:-)

0 0
možnosti
JD

Zaplať příroda za vašeho nového šéfa Františka, protože konečně tam máte někoho, kdo zjevně ví, kudy by se měla křesťanská církev ubírat do budoucna. Po dlouhé době někdo kdo spojuje a nerozděluje.

2 0
možnosti
PK

P18e51t52r 88K55v42o51c21h

19. 8. 2014 12:09

Nemám žádného šéfa. František patří k mým bratrům katolíkům (-;

2 0
možnosti
RJ

R85a14d84e47k 73J50a34r31o10š

19. 8. 2014 11:44

Přesně tak, naprostý souhlas. R^ Nechápu tu část křesťanů, kteří až dětinsky jásají, jak se krásně restituce zařídily. Žel, neberou v potaz jak destruktivní vliv to má na vnímání církví a potažmo křesťanství ze strany celé populace v ČR...

1 0
možnosti
Foto

Pane Jaroši, destruktivní vliv měla a doposud má bolševická indoktrinace, kterou zahájil před lety jistý masový vrah Uljanov svým opiem lidstva a která dodnes pokračuje možná více skrytě.

Církev jako každá organizace, potřebuje k své činnosti prostředky. Činnost církví není jen spirituální, ale i charitativní, výchovná apod. Ty dvě poslední se prostě bez peněz neobejdou, jak možná sám uznáte.

Církvím měly být pozemské statky vráceny ihned po roce 1989, nebylo jejich vinou, že se ten proces oddálil o 25 let. Místo, abychom byli všichni vděčni obětavým kněžím za jejich práci, obětavým řádovým sestrám a bratřím za práci pro těžké nemocné, opuštěné a umírající, tak společnost pod praporem závisti kope do všeho, co se jen trochu podobá duchovnímu.

Zkuste si uvědomit, že stát využíval církevní majetek, bez toho, aby dával peníze do oprav, v mnohých případech pracně vydává ruiny dříve výstavních klášterů a kostelů, co je v pořádku, to si chce ponechat /Zeman a jeho vyjádření k Mladotově domu na Hradčanech apod./.

Nad restitucemi dětinsky nejásám, jen kvituji dějinnou spravedlnost. Církev destruují jiní.

2 3
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Člověk, který ví, že nic neví jistě.