Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Teorie je, Vámi podaná, jasná. Ale zatím jsem nezaznamenal jasnou reakci těch mírumilovných muslimů, nekřičí" Tohle není naše náboženství". Mlčí a kdo mlčí souhlasí.

Jedno jestli se souhlasu nebo ze strachu. Obojí je nebezpečné. A když půjde do tuhého půjdou všichni. To je Vám snad jasné. A čím větší nechuť ke vzdělání, čím větší primitivismus, tím snadnější je radikalizace. Nakonec jaké skupiny se v Evropě pravicově

a neonaci radikalizují? Je snadnější si oholit hlavu a obout vysoké boty než pracovat a učit se. Samotný islám nenabízí v dnešní době věřícím nic než protimluvu mezi modernou a středověkým archaismem. Čím dřív si imamové ( ale i katolická církve )

uvědomí, že středověk je dávná minulost, tím líp.

2 0
možnosti
PK

P61e59t22r 67K11v11o44c49h

12. 8. 2014 13:45

Také postrádám reakce osvícených muslimů. Na druhou stranu sám jistě nevím, jak bych se na jejich místě zachoval. Myslím, že imám vystupující otevřeně proti IS, by rychle zmizel. Jinak souhlasím.

0 0
možnosti

Jen jeden zásadní problém. Z muslima se může stát velice rychle islámský bojovník. A ve chvíli, kdy se k nám vrhne spousta islámských bojovníků, většina muslimů jim bude pomáhat. Stejně jako v Třetí říši. Nacistů nebylo zas tolik, ale většina němců je podporovala.

5 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Člověk, který ví, že nic neví jistě.