Vypadá to nakonec, že zvítězí Chovanec!

Ministr Chovanec jde tvrdě za svým cílem. Je pevný, tvrdý a neústupný! Nevím, je-li to zrovna na místě. Jeho chování potvrzuje rčení o ostrých loktech.

Vezmu to trošku obsáhleji. Když se štěpila ČSSD, tak nevěděl na kterou stranu by se dal. Napřed s hejtmanem Haškem a některými dalšími chtěl svrhnout předsedu strany Bohuslava Sobotku. Když už bylo v celku jasné, že se to nezdaří, tak bleskurychle změnil své názory i strategii! Začal předsedu Sobotku podporovat a být na jeho straně. Předseda mu odpustil a nakonec z toho dokonce vyplynul ministerský post! Poměrně zvláštní, že to takto dopadlo. 

Milan Chovanec

Píšu to proto, abychom všichni nezapomněli na to, jak se svých pevných názorů a zásad dokáže pan Chovanec držet! Zvláštní, že mu to nikdo nepřipomenul! Nyní se prezentuje jako férový chlap, který se ničeho a nikoho nebojí! Prezentuje své chlapáctví! Na jiné poukazuje, že nepřijdou hájit své zájmy a staví se jim s výsměchem a touhou se s nimi konfrontovat. Chce tím poukázat na svou moc a sílu! Když má za zády současného premiéra, tak to jde poměrně dobře.

Bohuslav Sobotka

Přináší mu to nejspíš obrovskou radost, že může jít na nervy koaličnímu partnerovi. Zejména pak Andreji Babišovi. Jeho poslední slavnostně vyhlášené gesto na to jasně poukazuje. Je z toho cítit, jak moc ho těší, že podepsal reorganizaci policie již dnes! Nevím, jestli by ho neměl pan premiér raději trochu brzdit. Kromě radosti bezesporu stoupá jeho kredit, protože okolí ho teď bude brát tak, že to on dal Babišovi přes prsty!  

Andrej Babiš

Nyní je ve hře koalice jako taková. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví strana ANO a pan Babiš osobně. Všichni spoléhají na to, že z koalice nevystoupí. Myslím si to rovněž. Ale také si myslím, že si to nenechá jen tak líbit! Reforma je možná správná, ale její provedení není vůbec snadné. V postoji pana Chovance cítím vypočítavost, ješitnost. 

Vůdci koalice

Jsem zvědav, co bude mít za následek tohle chlapáctví! Pro mě je to zbabělost a škodolibost. Takto se politika v koalici nedělá! Pokud má pan Chovanec problém s panem Babišem, tak by ho měli řešit jinde a jinak. Co asi tento hrdinský čin přinese panu Chovancovi?! Závěrem bych rád podotkl, že mi nejde o reformu!

 Jde mi spíš o to, že kdo seje vítr, sklízí bouři!!!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Květoslav Vybíral | středa 15.6.2016 19:50 | karma článku: 26,53 | přečteno: 881x