Miroslav Kalousek zavětřil příležitost

Nějaký čas byl od TOP 09 a jejího nového předsedy relativní klid. Nyní se opět začíná ozývat, protože pan Kalousek není z těch co šance nevyužívají.

Miroslav Kalousek stojí za mnoha skutky, které se udály v naší zemi. Ale o tom už bylo napsáno velmi mnoho. TOP 09 už upadá v zapomnění. Její dřívější předseda Karel Schwarzenberg opustil předsednický post a tím donutil vystoupit ze svého stínu pravého lídra, který se nyní konečně sám postavil do čela strany. Myslím si, že tento člověk nikdy nepřestane se svými výstupy a nápady a bude vždy usilovat o setrvání v politice, protože ta mu přináší vše po čem touží.

Karel Schwarzenberg
Miroslav Kalousek

 

Současná doba mu však moc nepřeje. Mávání tibetskou vlajkou sice přineslo nějaké zviditelnění, ale žádný další efekt v tom nespatřuji. Nevraživost vůči Andreji Babišovi je vskutku velká. A to, že se stal prezidentem Miloš Zeman je pro něj nemilé. Obzvlášť proto, že v přímé volbě občanů porazil Karla Schwarzenberga. Pan Kalousek ovšem stále čeká na svou příležitost, aby se znovu mohl dostat do vlády. Není pochyb o tom, že se chopí každé šance, která se mu nabídne a využije ji co nejvíce to bude možné!

Andrej Babiš
Prezident Miloš Zeman

Nyní se rýsuje šance, jak se pomstít nenáviděnému Babišovi i prezidentovi. Rád by podpořil menšinovou vládu lidovců a sociálních demokratů. TOP 09 má však jen 25 hlasů. Pokud by však tuto možnost byla ochotna podpořit ODS a KSČM bylo by toto řešení možné. ODS nesdělila údajně své stanovisko, ale rozpad koalice by ji zřejmě potěšil. Disponují šestnácti hlasy. KSČM je ochotna dále jednat o podpoře této vlády. Mají 33 hlasů.

Tímto by se předešlo tomu, aby prezident Zeman mohl jmenovat v případě Sobotkova pádu novým předsedou vlády Andreje Babiše. Pro pana Kalouska by to byla skvělá pomsta. Výhledově by si tím možná mohl i polepšit. Myslím si, že by pan Kalousek už neměl dostávat žádné příležitosti! Podle mě by měl být z politiky navždy vyloučen. Jiní jistě také nejsou žádní svatouškové, ale to co dokázal on, tak na to opravdu nemá nikdo!

Vzpomeňme co vše dokázala strana TOP 09 a její lídři, až budeme přemýšlet koho podpořit! Jména jako Kalousek, Drábek, Heger a další myslím mluví sama za sebe.

Leoš Heger
Jaromír Drábek

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Květoslav Vybíral | sobota 11.6.2016 14:31 | karma článku: 33,08 | přečteno: 1224x