Aktivista Jakub Čech a jeho aktivity

Tento mladík z Prostějova se rozhodl, že se zviditelní. Zatím se mu to daří. Co ho přivedlo k jeho zájmům?Čeho chce asi dosáhnout?! Proč má jiné zájmy než jeho vrstevníci?

Myslím si, že vše začalo v jeho šesti letech, kdy se začal zajímat o koupaliště. Tehdy to bylo asi z nedostatku jiných zájmů a také proto, že se ho to zřejmě osobně dotýkalo. Je pravděpodobné, že neměl mnoho kamarádů, protože mu aktivity stejně starých dětí byly zřejmě vzdáleny. A tak se začal zabývat politikou a vším co s ní souvisí, Nahradil si tím v životě ostatní aktivity, které jsou v jeho věku zcela normální a běžné. Myslím, že ze začátku opravdu své aktivity vyvíjel bez jakýchkoliv ambicí.

Od deseti let se začal zajímat o výstavbu obchodního centra. Tady už je těžké odůvodnit, co jej k tomu vedlo. Jisté je, že věděl o tom, že to má nějaký smysl se tím zabývat. Začal sympatizovat se Stranou zelených. To je pochopitelné, protože právě tato strana se angažovala právě na záchraně již zmiňovaného koupaliště. Myslím, že vzhledem k situaci v jaké se strana nachází brzy změní politické cítění i pan Jakub. Ale zatím je to dobrá volba, je to taková dobrá a nenápadná strana. Nikoho to proto nijak zvlášť nepobouří.

Od dvanácti let je členem spolku Pro Prostějov. To je sdružení těch, co se zajímají o to, aby věděli co a kde se zrovna šustne! Tam opravdu pan Jakub Čech nemůže chybět! Tento spolek lidí je tedy jeho kamarády a podporují ho. Už dříve však měl zřejmě někoho, kdo ho v jeho aktivitách podporoval. Sám od sebe by jistě nedošel až tak daleko.

V současné době už mám dojem, že má pan Jakub Čech ambice se veřejně angažovat ve veřejném životě a zřejmě i na politické scéně! V názorech na hlavu státu je sice zdrženlivý, ale ve svém věku si už nyní troufá na to, že by radil paní primátorce. Myslím si, že na něho je to poměrně velká odvaha!  Své názory už prezentoval i na ČT 1 v pořadu pana Šípa. Jeho vystupování,nebylo až tak sebevědomé, jako jeho výroky.

Nepochybuji o tom, že když člověk přijde na něco,co není v pořádku, má na to upozornit! Pan Jakub ovšem problémy schválně vyhledává. Prostě se tím baví. Myslím si, že je to dáno i jeho výchovou. Není určitě normální, aby dítě od šesti let mělo tyto zájmy. Nyní už jistě dobře ví, že si tím co dělá vytváří politické ambice. Nejsem si také jistý tím, že by jeho připomínky byly nějak zvlášť závažné!Jestli se jeho skutky nepřeceňují!

Nyní pan Jakub obdržel cenu společnosti Člověk v tísni. Byla mu udělena zvláštní cena poroty. Zvláštní člověk pan Jakub Čech je o tom nemůže být pochyb. A v tísni byl možná jako dítě, když si nalezl takovou zábavu. A Jestli ne,tak se do ní dříve, nebo později svým přičiněním sám dostane.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Květoslav Vybíral | středa 1.6.2016 15:45 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1031x