Reality shows – malé ohlédnutí

Letošek byl na reality shows velmi bohatý. Mimo jiné i proto, že se výrazněji zapojila i dosud vedle stojící Česká televize s projektem StarDance.

„Aktivní“ shows

Trosečník (Prima) - tuto primáckou soutěž jsem neviděl, ale co se sledovanosti týče, jednalo se o propadák. Seriál Ztraceni byl zřejmě větším lákadlem.

Česko hledá SuperStar 3 (Nova) – Již třetí řada této soutěže přinesla osvěžení v podobě živého semifinále a příjemného moderátora, nicméně vše spolehlivě zničeno mizernými tématy ve finále a ještě horším výběrem písní. Soutěžící, ač mezi nimi byli kvalitní zpěváci, jsou považování za produkt televizní zábavy a zájem o ně po soutěži velmi rychle opadl. Ovšem na zotavení po propadáku s Velkým bratrem to stačilo. Sledovanost soutěže byla poměrně vysoká.

StarDance (ČT) – Tato show přinesla originální prvek – tanec – a možná právě proto byla na podzim nejsledovanější. Chyběli tu ovšem tzv. „lidé z ulice“ a vítěz vlastně nic nevyhrál.

Bailando (Nova) – Oproti StarDance zde vystupovali již zmínění „lidé z ulice“ a vítězi šlo o splnění snu. Spojení tradiční novácké kulisy tak, jak ji známe ze SuperStar, a snahy o dobrou věc vyústilo v v poněkud kýčovitý pořad a to že s tancem přišlo až jako druhé, tomu na sledovanosti příliš nepřidalo. A, jak je na Nově dobrým zvykem, i zde se objevil soutěžící, který nafotil erotické snímky.

 

„Pasivní“ shows

 Kromě „aktivních“ reality shows, kdy divák mohl zasílání esemesek cosi ovlivnit, bychom neměli zapomenout na „pasivní“, které ovšem realitu odrážejí daleko lépe. 

Jste to, co jíte (Prima) – vcelku dobrý nápad vytvořit pořad, který má pomoci lidem upravit svoji hmotnost, zvlášť uvážíme-li fakt, že Češi patří k nejtlustším národům v Evropě.

Výměna manželek (Nova) – zajímavá sonda do českých domácností. Jistě poučné i pro zúčastněné.

 

A co příště?

 V příští sezóně nás čeká hledání manželky pro milionáře, hledání taneční star, StarDance 2, VyVolení 3 a vzhledem k tomu, že se nedá předpokládat, že by Nova nasadila dvě taneční soutěže, tak spíš než Bailanda 2 se dočkáme ČHS 4. No, máme se na co těšit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Kvěš | úterý 19.6.2007 10:33 | karma článku: 7,69 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Jiří Kvěš

Konec jedné éry?

18.2.2019 v 6:00 | Karma: 9,68

Jiří Kvěš

Královna bez koruny

20.7.2017 v 19:26 | Karma: 25,76

Jiří Kvěš

Návrat šampionky

7.7.2017 v 7:02 | Karma: 14,56

Jiří Kvěš

Přepadení Petry

21.12.2016 v 22:10 | Karma: 24,07