ČSSD? Ne, děkuji...

Jsem (jak jste si jistě všimli) voličem ODS. Neznamená to ovšem, že bych nebyl schopen respektovat jiné názory, nic jako absolutní pravda v politice a ekonomice prostě neexistuje. Boužel těžko mohu respektovat současnou politiku soc. dem.

Diskuze mezi oběma stranami je v současnosti téměř nemožná, ať už mezi jeich příznivci - co internetová diskuze na téma politika, to Paroprase a Tupohlav, tak přímo na půdě parlamentu - tam to tak daleko ještě nedošlo (jen tak tak). V tom si ale obě strany nemají moc co vyčítat.

ČSSD jako opozice pracuje podle hesla "ODS to dělá blbě, my bychom to udělali jinak." Jaksi nám ovšem pozapomněli zdělit "jak," takže se vnucuje myšlenka, že to sami neví. A to je kámen úrazu.

Část "A", tedy zkritizovat každý krok ODS, to umí vrchovatě, Jiří Paroubek nebo někteří z jeho "poddaných" (Hašek, Sobotka, Rath) týden co týden hovoří o nesociálních, nesystémových a jánevímjakých krocích vlády a že oni to prostě podpořit nemohou, co půl roku se pokouší svrhnout vládu, krmí nás historkami o tom, jak se je kdosi pokouší vydírat nebo je podplatit.

Část "B" se holt snaží zachránít populistickýmí hesly - zvolte mě hejtmanem a já vám za to budu platit regulační poplatky u lékaře (samozřejmě z krajských - tedy státních - tedy vašich - peněz). A spousta lidí jim holt zobe z ruky.

Problém mám i s Jiřím Paroubkem samotným. Těžko to může být dobrý premiér, posuďte sami: není to tak dávno, co jeho předchůdce v premiérském křesle Stanislav Gross řekl, že o radaru se jednalo už v době, kdy sám do exekutivy nastoupil a že o tom museli vědět i ostatní členové tehdejšího sociálnědemokratického kabinetu. Z čehož vyplývá, že o radaru buď jako Grssův nástupce věděl - pak lže, nebo nevěděl - pak byl loutkou. Ani jedno není na post premiéra nejlepší kvalifikace.

Pokud ČSSD svůj přístup nezmění, těžko mě někdy přesvědčí.

Autor: Jiří Kvěš | pondělí 15.9.2008 17:41 | karma článku: 29,46 | přečteno: 1281x
  • Další články autora

Jiří Kvěš

Konec jedné éry?

18.2.2019 v 6:00 | Karma: 9,68

Jiří Kvěš

Královna bez koruny

20.7.2017 v 19:26 | Karma: 25,76

Jiří Kvěš

Návrat šampionky

7.7.2017 v 7:02 | Karma: 14,56

Jiří Kvěš

Přepadení Petry

21.12.2016 v 22:10 | Karma: 24,07