Straka by měl ještě naposled reprezentovat. Renomé by si nepokazil

Běžela 97. minuta sedmého utkání hokejového finále mezi Zlínem a Plzní, když střela Martina Straky zapadla do branky Jakuba Sedláčka. V tu chvíli se čtyřicetiletému veteránu splnil sen, svou Škodovku dotáhl k mistrovskému titulu. Jestli ukončí kariéru, zatím není jasné. Možné však je, že si zahraje v reprezentaci.

Martin Straka s pohárem pro vítěze Extraligy 2012/13isport.blesk.cz

Jako kapitán pomohl populární „Stráča“ Plzni k poháru pro vítěze Extraligy. Má tak ideální čas na to, aby s hokejem skončil na vrcholu. Poté by se mohl naplno věnovat vedení svého klubu. Ještě před tím by však mohl (a podle mě rozhodně i měl) reprezentovat na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku.

Poslední reprezentační zápas odehrál Martin Straka 4. listopadu 2008, jednalo se o přípravné utkání proti Slovensku. Poté už se v národním týmu neobjevil. Když už i konečně on sám vážně spekuloval o návratu, přišlo nešťastné zranění na golfu. Dočkají se hokejoví fanoušci nyní? 

Nevysoký sympaťák v současné chvíli neví, co bude. Chce si dát chvíli odpočinek a užít si oslavy, poté by však měl udělat zásadní rozhodnutí. Pokračovat v hraní, nebo skončit hned? Anebo si hráčskou kariéru prodloužit ještě o mistrovství světa? Udělat tak radost českému hokejovému národu a Aloisi Hadamczikovi?

Právě s trenérem reprezentace je Straka v kontaktu, sám to v rozhovorech několikrát přiznal. O zájmu Hadamczika není třeba spekulovat, šedesátiletý kouč se plzeňského srdaře snažil přemlouvat již několikrát.

Na konečný verdikt si tedy budeme muset ještě pár dní počkat. Už teď je ale jedno jasné - ať už se Martin Straka rozhodne jakkoli, zaslouží si obrovské absolutorium, takvých hráčů a především lidí se rozhodně nerodí hodně...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kvasnica | pondělí 22.4.2013 12:36 | karma článku: 29,35 | přečteno: 2448x