Spartu neodepisujte. Alespoň ne před derby

Jestliže si fanoušci Sparty před začátkem soutěže mysleli, že jejich hráči projedou soutěží jako nůž máslem bez jakéhokoliv klopýtnutí, byli bláhoví. Sparťanská minikrize právě přišla. Ale pozor, v sobotu se hraje derby. A to je ten nejlepší způsob, jak všem kritikům odpovědět.

Smutek hráčů pražské Spartyceskatelevize.cz

Nová koncepce si žádá moře času, to fanoušci věděli. Jenže Letenským se vydařil začátek soutěže a s jídlem roste chuť... Víc a víc rudých začalo být namlsanějšími, než si situace žádala. Proto teď dostali facku. Vlastně tři.

Jenže prohrát na hřišti Plzně, nezlobte se na mě, není ostudou. Pomiňme, že Viktoria zvítězila díky Limberského nafilmovanému pádu v pokutovém území. Herně jsou svěřenci kouče Vrby prostě jinde, a jakmile na své půdě roztočí svůj pověstný kolotoč, málokdo má šanci...

Facka druhá: Olympique Lyon. Prohrát 1:2 na stadionu evropského velkoklubu? No a co. V záložní řadě znovu nastoupili mladí hráči, kteří si na nejvyšší úroveň teprve zvykají. I přesto Sparta nakonec zase tak daleko od vyrovnání nebyla. Jasně, spoustu šancí pochytal výborný Vaclík, ale štěstí k fotbalu patří.

Poslední a nejbolestivější porážkou je ta domácí s Olomoucí. Jenže stále si prostě myslím, že na takový výpadek má právo i sebevětší velkoklub. Jen se to prostě všechno sešlo v jeden týden... Podobnost se situací před čtyřmi lety? Možná. Ale když bych se znovu vrátil k Plzni, i ona si na svém hřišti vybrala slabší chvíli s Brnem (2:3) nebo loni s Olomoucí (dokonce 0:4).

Otázkou zůstává, jak si s momentální situací hráči poradí. Jestli jsou psychicky odolní. Měl by zafungovat faktor Jarošík. A jak se ke všemu postaví trenér Lavička. V minulosti už několikrát ukázala, že když jde do tuhého, umí zabrat. To však nebyl letenský kádr tak mladý...

Lepšího soupeře pro další kolo si však nemohla vybrat. V Edenu se v derby utká se Slavií. A buď se krize prohloubí, fanoušci budou naštvaní, nebo Sparta kritikům zavře pusy a ukáže svou mentální sílu.

Radím jedno: zatím ji rozhodně neodepisovat...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kvasnica | středa 26.9.2012 22:42 | karma článku: 6,33 | přečteno: 629x