Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politicky korektní lež

18. 5. 2012 16:35
škola je základ

ale základ nestačí.

A Bc. titul není moc uznávaný, většinou chtěj magistra.

ostatně je škoda si ho nedodělat, a moje vlastní zkušenost říká, že navazující magisterské bylo oproti bakaláři celkem pohodové studium.

0 0
možnosti

Miisha24

18. 5. 2012 16:37
Re: škola je základ

Děkuji za názor, naprosto souhlasím.

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

18. 5. 2012 13:54
pane kvasnica

zajímalo by mě jestli se v oboru žurnalistika po studiu uchytíte.spíše ne,nebot v tomto volná místa nejsou a pro absolventy už vůbec ne. asi mi budete tvrdit jako skoro každý vysokoškolák,že na technické obory vš nemáte hlavu...to je neuvěřitelné,že to slýchám tak často.ale souhlasím s vaším slovem MOMENTÁLNĚ  článku. zvlášt,když do důchodu někomu chybí 35 nebo 40 let že? nevíte co bude časem. vždy se najde část lidí s jakýmkoliv vzděláním-základní,vyučení,maturita atd...,kteří se mají fakt dobře...jenže pokud jde třeba o vyučené nebo ty,kteří mají jen zákaldní školu,tak to je jen ZLOMEK LIDÍ!!! tohle jste měl vašemu kámošovi připomenout...jen bych připomenul,že ten kdo se nemá dobře,není automaticky neschopný a líný,jak si většina společnosti myslí. ohledně obětování dalších let studia jak píšete...chtěl jsem si dodělat dálkově maturitu,ale zaměstnavatel mě nechtěl pouštět jednou týdně do školy. má na to ze zákona právo.on o tom rozhoduje.jiní zaměstnavatelé mi rovněž nevyhověli!

0 0
možnosti

Miisha24

18. 5. 2012 15:00
Re: pane kvasnica

Pane Chytrý Levičáku, zajímalo by mne, proč si myslíte, že všichni vysokoškolští studenti studují pouze humanitní předměty? Asi jste špatně četl článek, protože Vysoká škola báňská je technická univerzita. Dále píši o tom, že teď je oborů tolik, že si každý vybere to své - to znamená i ti, kteří nemají na technické obory hlavu.

A k druhé polovině vašeho příspěvku nevím, jestli se mám vůbec vyjadřovat, protože jste nejspíše přesně ten typ člověka, o kterém jsem psal ve svém článku a který tu hlavní podstatu asi bohužel nepochopil... Ten, který zpětně lituje, že maturitu nemá, ale v době ukončení studia jste byl přesvědčen, že ji ani nebudete potřebovat.

Pozdě bycha honit...

Ale hodně štěstí.

0 0
možnosti

vikýř

18. 5. 2012 13:25
problém

je v tom, že ani 20 let od slibů ohodnocení času a úsilí věnovaného studiu a následnou praxi v tomto státě /a hlavně stát, obec/ adekvátně nezaplatí. Za "starého" režimu byl plat úředníka cca 1850-2600 btto. Kčs. Dnes v centrální správě o nulu více. Ceny se zvedly 10X (někde více, někde méně). Takže VŠ /z dnešního pohledu "žádná plzeňská práva"/, 2-3 jazyky, občanská bezúhonnost pod dohledem příslušných orgánů, přiznání všeho majetku tamtéž se oceňuje po 20 letech thodnocením "0".;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 992x
Sportovní redaktor a student mediálních studií na Univerzitě Palackého v Olomouci. Freelancer hledající výzvy. https://twitter.com/MichalKvasnica

Seznam rubrik