Do starého železa? Karol Kisel rozhodně ne!

Po roce stráveném v autralském Sydney se vrátil do Gambrinus ligy. A znovu navlékl sešívaný dres Slavie. Po šesti odehraných kolech je jasné, že právě Karol Kisel je tím, kdo svými výkony táhne pražský klub.

Karol Kisel, Slavia Prahaahaonline.cz

Stejná situace se stala již před dvěma roky. Tehdy se v létě 2010 také slovenský záložník vracel ze Sydney do Slavie. A již tehdy svými sedmi nastřílenými góly a kvalitními výkony ukázal, jak moc klubu z Vršovic pomohl.

Nyní se situace opakuje. Možná je momentálně dokonce ještě lepší. Zraje jak víno, dalo by se říct. Pětatřicetiletý fotbalista nastřílel v dosavadních šesti odehraných zápasech hned 5 branek! Ale nejen střelecký apetit je to, co červenobílým tak pomáhá. Kisel již není tak rychlý a běhavý jako dříve. Vzhledem k věku je to však pochopitelné. O to víc má však zkušeností, cit pro hru i skvělý výběr místa. Když jej při hře pozorujete, je krásně vidět, jak slovenský záložník přesně ví, co má na hřišti udělat.

Nastřílené góly nejsou dílem náhody. Slovenskému fotbalistovi naprosto sedí role, kterou mu kouč Rada přidělil. Je jakýmsi volným hráčem, který působí pod hrotovým útočníkem Škodou. Za sebou má 2 střední záložníky, kteří se starají o defenzivní činnost. Kiselovi tak zbývá více sil na ofenzívu, čehož zatím využívá dokonale.

Výkony zkušeného matadora nenechaly chladným ani Stanislava Grigu, trenéra slovenského reprezentačního výběru. Ten uvažuje nad tím, že Kisela do svého výběru povolá. V reprezentaci Kisel zatím odehrál 23 utkáni a vstřelil 1 gól.

Za momentální výkony by si nominaci zřejmě zasloužil. Mezinárodní fotbal je ale ještě mnohem jinde. Obstál by v konkurenci Hamšíka, Kucky a dalších? To možná ukaže až čas. Možná…

Každopádně klobouk dolů před tím, co předvádíte, pane Kisel.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kvasnica | středa 5.9.2012 21:08 | karma článku: 8,47 | přečteno: 701x