Bílkovo odvolání po Slovensku by bylo špatným vtipem

Měl to být obyčejný přípravný zápas jako každý jiný. Jenže situace se změnila a výsledek tohoto zápasu může být pro kouče Michala Bílka, co se týče budoucnosti, zásadní. Rozhodne středa 14.11.?

Michal Bílek, trenér česko fotbalové reprezentacebbc.co.uk

Po utrápeném bezgólovém utkání s Bulharskem totiž Miroslav Pelta, šéf FAČR, připustil, že po přáteláku se Slovenskem zasedne a uvidí se, co bude dál. Docela velká změna oproti minulým měsícům, kdy nad Bílkem (někdy až příliš) držel ochrannou ruku, co říkáte? 

Jenže mi toto gesto nepřijde příliš fér, minimálně je velmi špatně načasováno. Podle mě totiž byla již vhodnější doba na případné odvolání současného reprezentačního trenéra. Ne teď.

Od doby nástupu volá celá fotbalová veřejnost po tom, aby byli povoláváni a zkoušeni noví hráči, kteří zrovna mají formu. Nejen ze zahraničí, ale zejména i z domácí Gambrinus ligy. Minimálně k přípravným zápasům, které mají sloužit především k tomu, aby se testovalo a nacvičovalo něco nového. Teď se k tomuto kroku Bílek odhodlal. V jeho nominaci se objevilo hned sedm hráčů, kteří mají v kolonce reprezentačních startů nulu.

Z tohoto důvodu mi přijde nelogické, aby budoucnost sedmačtyřicetiletého kouče závisela na výsledku či výkonu ze středečního utkání. Na olomouckém Andrově stadionu totiž uvidíme mladíky, kteří si teprve svůj reprezentační debut odbudou. Kalas, Krejčí, Pospíšil a další by jistě neradi byli těmi, kdo "odstřelí" trenéra, který jim dal příležitost k seniorskému národnímu týmu čuchnout.

Je mi jasné, že spousta Bílkových kritiků a radílků by jeho odvolání přijala s velkou radostí. Nicméně si myslím, že rozumný fanoušek a doufám, že i pan Pelta, dá trenérovi šanci na to, aby přípravný zápas otestoval novice a další kvalifikační utkání již bylo lepší než to s Bulharskem

O jeho budoucnosti by mělo rozhodnout až klíčové jaro, ne tento podzim...

(mik)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kvasnica | sobota 10.11.2012 14:58 | karma článku: 10,09 | přečteno: 1049x