Arsenal proti všem?!

Dlouho se zdálo, že toto přestupové letní období bude pro Arsenal víc než dobré. Pár velmi zajímavých posil a žádná ztráta opor. V posledních dnech se však situace rapidně změnila...

Arsene Wenger

Tak se mi zdá, že se nad Arsenalem začíná plnit nějaká kletba. Nepřipadá mi totiž úplně normální, aby během posledního týdne přišel londýnský klub hned o dva klíčové hráče proti své vlastní vůli...

Přitom zprvu vše vypadalo takřka idylicky. Arséne Wenger, manažer týmu, se totiž po pár letech konečně odhodlal k posilování svého jinak velmi mladého týmu. No řekněte sami, jestli jména jako Podolski, Cazorla nebo Giroud nejsou hodně slušnými posilami?

I sami fanoušci se divili, k jaké změně najednou došlo. Wenger totiž málokdy posílil kádr o opravdu kvalitního hotového fotbalistu. Většinou se vždy jednalo o mladíky, kteří však svůj potenciál měli naplnit až o pár let později. Teď tomu bylo jinak.

Dokonce z kádru kanonýrů nikdo neodešel, i když po klíčových hráčích v čele se střelcem Van Persiem byla poptávka již pěkně dlouhou dobu. Ticho před bouří? Ano.

A že ta bouře nebyla jen tak ledajaká! Nizozemský útočník Robin van Persie ukázal, že řeči o neprodloužení smlouvy nebyly jen tak výroky do větru. Všeho totiž využil sir Alex Ferguson a devětadvacetiletého forvarda získal do svých řad. Netřeba opakovat, jaký poprask tím všichni zúčastnění způsobili.

Tím to však zdaleka nekončí. Aby toho nebylo málo, opustil kádr Londýňanů i další klíčový hráč. V posledních letech na své pozici jeden z nejlepších defenzivních záložníků - Kamerunec Alexandre Song. Zamířil ke katalánskému gigantu z Barcelony. Tahu tohoto velkoklubu sice příliš nerozumím, samotnému hráči se však nemůžeme divit, taková nabídka se prostě neodmítá.

Adekvátní náhradu na tento post však Wenger nemá. Klasický štítový záložník v kádru prostě chybí. Je tedy možné, že se francouzský manažer bude snažit ještě někoho přivést.

Hřebíček do rakve může příbít ještě jeden hráč, Theo Walcott. Ten stejně jako Van Persie odmítá prodloužit smlouvu. Zájem o rychlé křídlo projevil milánský Inter. I přesto, že mladý Angličan nastoupil v 1. kole PL v základní sestavě, tak stále není jasné, jestli v Arsenalu zůstane.

Přiznám se, že Wengerovi momentální situaci vůbec nezávidím. V těchto dnech se zkušenému kouči asi příliš dobře neusíná... Stále si však myslím, že tento tým i se současnými hráči má značný potenciál ukázat Anglii i celé Evropě, že i bez odchozích hráčů se dá hrát. Chce to jen čas. Fanoušci by tak měli ještě pár měsíců zůstat trpěliví. I když vím, že za těch pár let bez trofeje jejich trpělivost asi pomalu, ale jistě končí...

Úvodní zápas proti Sunderlandu sice příliš optimismu nevykouzlil, může se však stát, že za rok bude Van Persie a spol. litovat, že na Emirates Stadium nezůstali...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kvasnica | středa 22.8.2012 21:52 | karma článku: 8,17 | přečteno: 817x