Propagátoři kyberšikany: TV Nova, Extra.cz

Máte krásnou dceru, sestru, nebo přítelkyni? Vadí nějaké sokyni, nebo odmítla chlapa, který to neunesl? Pro TV Nova a Extra.cz jsou vaši blízcí kurvy!

Na Facebooku vznikla typická stránka, která má všechny rysy kyberšikany. Stránky se jmenují "Roztahovačky" a vždy jsou doplněné o nějaké město. Na stránku se nahrávají fotky slečen i mužů, kteří "dají každému". A jaké je kritérium pro zařazení mezi tyto lidi? Stačí pouze poslat fotku a nějaký popis.

TV Nova a Extra.cz milují kyberšikanu

Jak se dalo očekávat, tak tématu se chytli pseudonovináři, kteří nepoznají typický projev kyberšikany. Kdyberšikana je v ČR trestný čin, ale to Nově ani Extra.cz nevadí. Rádi se na tom budou podílet, hlavně když z toho budou prachy!

Obě firmy, odsoudili všechny ženy a muže jako prostitutky a prostituty. Ani je vůbec nenapadlo, že zdroje jsou anonymní a sehnat něčí fotku lze v dnešní době velmi snadno. TV Nova šla až tak daleko, že přímo odkazovala na stránku, která se dopuštěla kyberšikany. Tímto se stala přímým spolupachatelem oné šikany. Ovšem když jsou z toho prachy!

Střízlivý Blesk

Blesk nečtu. Považuji ho za odpad, ovšem byl jsem upozorněn, že i v Blesku je článek o této stránce zaměřené na kyberšikanu zejména krásných dívek. Nezbývalo mi, než si článek vyhledat a přečíst. Očekával jsem podobné sračky (omlouvám, ale jinak výtvory Novy a Extra.cz nazvat nelze), jako na výše zmíněných portálech. Ke svému překvapení jsem zjistil, že v Blesku pochopili, že se může jednat o kyberšikanu. Zřejmě tam nejsou zas tak hloupí, jako novináři TV Nova a Extra.cz.

Poučte své blízké

Kyberšikana není žádnou novinkou. Už má na svědomí několik lidských životů. Ne každý to unese, když je odsouzen bez soudu na základě anonymní pomluvy, ale nálepky se snadno dávají a velmi těžko se jich zbavíte. Základem sebeobrany proti šikanujícím anonymům je nedávat na internet vyzývavé fotografie, což je ovšem v dnešní době velmi těžké, protože mladí lidé často na internetu flirtují a flirt doprovází i lechtivé fotografie. Ty ovšem jde velmi snadno zneužít...

O kyberšikaně a její prevenci se více dočtete na projetu e-Bezpečí.

Další reakce v médiích

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luděk Kvapil | pondělí 27.10.2014 22:43 | karma článku: 17,86 | přečteno: 2149x
  • Další články autora

Luděk Kvapil

Co potřebují vegani

10.2.2015 v 23:01 | Karma: 11,80

Luděk Kvapil

Titushky a temná strana PR

20.2.2014 v 13:59 | Karma: 12,99

Luděk Kvapil

Jak jsem se stal vlastencem

20.1.2014 v 16:13 | Karma: 13,25