To nejsou zvratky. Takhle vaří naše jídelna

"Je to vynikající, budete se olizovat ještě v sanitce," pronáší kamarád hostinský přinášeje jídlo ke stolu hosta. Může si takový vtípek dovolit, vaří totiž opravdu výborně.  Do naší chemičky se hodí spíše jiné rčení: "Dobrou chuť ... budete ji potřebovat."

Prima vareckaJan Kužník

Dnes nabízíme: 

Špenát naředěný moukou a vajíčkem k nepoznání,
oschlé a vysušené těstoviny,
rozmrazené kuřecí maso, ze kterého by se daly vyrábět provázky,
párečky se střívkem tak tlustým, až si budete myslet, že jsme je zapomněli sloupnout,
medovník konzistencí připomínající rychle tuhnoucí beton,
parodii na salátový bar plný vody se zbytky zeleniny a další lahůdky.

Taková nabídka by nerozeslintala ani psy pana Pavlova.  Legendární šéfkuchař Gordon Ramsay by za ni pravděpodobně nechal osazenstvo vývařovny minimálně popravit. Své podřízené totiž přísně trestá i za mnohem menší prohřešky než je absence špenátu ve špenátu. 

Páteční menu jsem si pro lepší orientaci vyfotil. Nevím proč, ale prostě jsem si nevybral. Identifikaci pokrmů nechám na vás. Přeji Dobrou huť Klementa Gottwalda.

Autor: Jan Kužník | středa 27.8.2008 4:19 | karma článku: 26,46 | přečteno: 4897x