Diskuse

Slovo úvodem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

15. 10. 2012 22:35
Mě by zajímalo

vysvětlení kapitoly Numeri 31.

Dávka pro Hospodina byla 32 osob (panen?) jako oběť pozdvihování.

Co to byla oběť pozdvihování, co se pozdvihovalo a jaký byl vlastně osud těch dvaatřiceti osob?

0 0
možnosti
F

Faustino

15. 10. 2012 23:12
Re: Mě by zajímalo

Platilo v té chvíli již Desatero?

Nu 31,15 Vytkl jim: „Cože jste nechali naživu všechny ženy?"

0 0
možnosti
LM

lukasmeitner

15. 10. 2012 22:35
Nebo jináč

Nejspíše tady se mnou kolegové v diskuzi souhlasit nebudou, ale přeci jenom Vás podpořím ve Vaší práci. Myslím si totiž, že Bibli lidé potřebují. Já ji také potřebuji - Ještě jsem ji nečetl. Resp. nakousl jsem Lukášovo evangelium... Ale nějak mi to nebralo, tak jsem to nechal. A pak to vydání, co jsme měli doma, tak mělo hrozně slabé listy, a když to člověk četl, tak jako by to skoro nečetl, jestli mi rozumíte.

Nicméně tím, že jste tento příspěvek do blogu vložil, rozvířil jste určitou diskuzi, což je vlastně zájem blogera jako takového. Mohu Vám tímto gratulovat, protože mně na blogu nikdo nediskutuje. Píšu totiž málo a špatně. A píšu alespoň špatně na blog, protože nemám možnost vycestovat do Pondichéry, tam nadělat jmění, teprv poté se vrátit zpět, psát bez zábran špatně dál a tato díla vydávat.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

15. 10. 2012 22:22
Kdyby

se lidstvo řídilo Biblí, tedy Mojžíšovým Desaterem, člověk by ztratil nenávist, nekradl by a nelhal, vážil si rodičů a nebyl by líný. Vzniklo by to pravé nebe na zemi. Ještě před 70 ti léty se i nechávaly domy nezamknuté a dané slovo, opravdu platilo. Lidé však z pýchy a z lenosti válčili, aby mohli ukrást cizí majetky, pak se rozmohla nenávist, kterou komunisté pojmenovali "třídní", s podtextem, že každý, kdo je bohatý, musí být přece zloděj. Ale rozdíly mezi lidmi jsou obrovské, nejsou všichni nadaní a nebo pracovití, no a tuto početnou skupinu outsiders Zaorálek, Filip úspěšně oslovuje a patřičně rozeštvává proti všem, s jiným názorem.

Církevní restituce slouží pouze k dopingu nenávisti, protože základní dohoda byla uzavřena k oboustranné spokojenosti.

0 0
možnosti
JK

J.K.S

15. 10. 2012 23:35
Re: Kdyby

Máte pravdu. Ve středověku byli všichni lidé věřící, proto nikdo nekradl, nevraždil,nelhal, ctil své rodiče, nepodváděl manželku, nevydal křivého svědectví. V Italii a Polsku se ateisté téměř nevyskytují, tudíž se tam nekrade a nevraždí. Prostě ráj na zemi. Jen u nás je převahu ateistů,  proto tu máme zločinnost. Nebo že by na tom až tak nezáleželo a krade se a vraždí bez ohledu na počet věřících?

2 0
možnosti
MR

Rupert

15. 10. 2012 22:12
Bibli rozumí jen Bůh

Nikdo si nemůže myslet, že je víc než on. A jestliže si někdo myslí, že jí rozumí, tak si nerozumí s Bohem.

0 0
možnosti
K

KJV

15. 10. 2012 22:12
Tak do toho p. Kutina

Tak do toho p. Kutina, zajímá mě Váš pohled.

0 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

15. 10. 2012 22:01
Názory

Vážený pane autore, velice si cením Vaší snahy přiblížit lidem Bibli. Přesto bych o Vás ráda věděla více. O sobě jste sdělil, že jste křesťan. Ráda bych se Vás zeptala: "Jste katechet či jáhen nebo se ještě jiným způsobem v církvi angažujete?" Vím, že chcete hovořit o tématech z Bible, přesto bych se Vás ještě ráda zeptala na Váš názor na církevní restituce. Abych tu však nebyla škodná, přidám i některá témata z Bible, které by mě zajímala. Zajímalo by mě, o jaký výklad Bible se lze opřít. Jsem si vědoma toho, že doslovný výklad naopak připadá v úvahu jen zcela výjimečně. Předpokládám, že nejčastěji připadá do úvahy teleologický či historický. Dále by mě zajímal proces kanonizace Bible a zda jsme mohli být o něco ochuzeni, jak si stěžuje nespokojená veřejnost. Dále by mě zajímaly úvahy o posmrtném životě. Slyšela jsem, že není věčný. Na věky věků prý dle některých neoficiálních skeptiků neznamená nekonečně věčně.

0 0
možnosti
F

Faustino

15. 10. 2012 22:26
0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1244x
Autor je křesťan :-)
spaseni.info

Seznam rubrik