Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

8. 9. 2011 9:41
To by nešlo.

Uniforma je jednak něco jako prestižní záležitost a jednak něco jako součást disciplíny. Obojí je u nás spíše potlačováno.

Školy jsou téměř jedna jako druhá a nedejbože aby náhodou někoho nenapadlo, že by školy měly o svou přízeň a svou prestiž soutěžit. Co by si ta spousta neschopných ředitelů a učitelů počala?

A disciplína? U nás? A tak viditelně na očích? ;-D;-D

Lid chce přece jen svá práva, kdepak nějaké povinnosti. A ještě k tomu takto. Na tupouny se s povinnostma musí opatrně. Skrytě. Je třeba je představit jako právo. Třeba právo svobodně si zvolit vstup do EU bez možnosti volby, právo svobodně se rozhodnout jak si budu spořit na důchod, jestli blbě nebo blběji bez možnosti návratu, atd.atd,

0 0
možnosti
KK

karel

8. 9. 2011 5:06
hm

tento svět není primárně založen na rovnosti

1 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

7. 9. 2011 23:12
To znám z dobových týdeníků o Hitlerjugend. Nic nového

1 0
možnosti
KJ

jek

8. 9. 2011 9:40
Re: To znám z dobových týdeníků o Hitlerjugend. Nic nového

Tak zkuste číst i jinou literaturu!

0 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

7. 9. 2011 21:36
Totalne mimo

Skolni uniformy jsou dobra vec, ale ne z duvodu, ktere uvadite.  Skolni uniforma patri k tradici lepsich skol, logo skoly neco znamena u prestiznich skol, ale nekde je skolni uniforma obycejne tricko s limeckem/svetr/kosile s logem skoly. Vetsinou nejsou predepsane boty nebo doplnky, takze rozdily se lehce vytvori.  TRIDNI ROZDILY JSOU VZDY POZNAT, uniforma nebo ne. Deti si vzdy rozdeli role, poznaji role, rozdily mezi bohatou/chudsi tridou vzdy budou. V soukromych skolach vladne rivalita a rozdeleni, stejne tak ve verejnych/statnich, kde jsou uniformy. Vas clanek je naivni.

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

7. 9. 2011 20:05
souhlasim s kolegy, ze je to absolutni nesmysl

decka si stejne najdou neco, cim se ta vrchni trida pozna od te spodni. at uz znackovyma botama, suprovou budnou, nejakyma tema sperkama, make up, dlouhe dokonale upravene vlasy. nejposlednejsi nintendo ... cokoliv. decka z prachatych rodin vzdy budou ukazovat ostatnim necim, ze jsou prachati.

i napr. v anglii a USA je predepsana unfiorma jen zaklad, se skolnim logem je jen bluzicka n. svetr s kravatou, ostatni bud podle prachu koupite v levne  Asda a Tesco anebo ve znackovem Next apod. Takze stejne to jde videt.

v teto zemi by to ovsem byl dokonaly zpusob jak dokonale vytunelovat po zdravotnictvi, financich, sazce a dalsich oborech dokonce i to skolstvi. Rozhodne bychom konecne aspon v necem byli ve svete prvni. Kdyz ta korupce nas porad drzi na tretim miste.

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

7. 9. 2011 23:54
Re: souhlasim s kolegy, ze je to absolutni nesmysl

ve skolstvi uz neni co tunelovat....((..o to uz se nekdo postaral, kdyz zrusil skolky a budovy prodal, nasledne zrusil zakladky a budovy prodal....ted budou rusit stredni skoly...a zase budovy prodaji....a na opacnem konci spektra najednou chybi budovy materskych skolek....jojo((

0 0
možnosti
N

neumisa

7. 9. 2011 18:21
právě proto ...

... že se k tomu spousta lidí staví kladně, tak to nejde ... Pokud by byla většina proti, byly by unoformy zavedeny během chviličky. ;-)

3 0
možnosti
ŠO

orsagovka

7. 9. 2011 18:09
je to dobrá myšlenka

ale také mě napadlo, že by spíš pro chudší byl problém nakoupit několikatery uniformy, jelikož jedna na týden asi akčnímu dítěti stačit nebude (my bychom potřebovali na každý den jednu :-) ) Také si říkám, proč dětem nastavovat falešný obrázek - všichni jsme na tom stejně, přijde mi to trochu krok zpátky, není přece nic špatného na tom, když se motivují k učení - dobré práci - penězům, a uvědomí si, že vše něco stojí.. Když chcou značkové oblečení, proč je neposlat na brigádu, aby si na etnisky vydělaly - aspoň naši to tak dělali :-) Také je na nás rodičích, abychom s mírou nakupovali šmouly, hello kitty a fajfky, a spíš mysleli na to, abychom oblékali děti s vkusem.

0 0
možnosti
S

SangInnocent

7. 9. 2011 19:23
Re: je to dobrá myšlenka

V tomto případě je to spíš naučí, že nepotřebuješ dobré známky, píli ani laskavé srdce, ale stačí mít bohaté rodiče, ne?

0 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

7. 9. 2011 17:48
U nás ve městě o 30.000 obyvatel

jsou dvě soukromé školy, v obou děti nosí uniformy od první třídy. Uniforma jsou tmavé kalhoty pro kluky, kostkovaná sukně pro dívky, k tomu bílá košile s vyšitým logem školy a svetr s logem školy. Kalhoty nebo sukně a svetr stačí jeden kus od každého na školní rok (vypere se to přes víkend), k tomu pár košil s krátkým rukávem a pár s dlouhým. Takové oblečení jednou do roka nezruinuje ani chudou rodinu. O to míň je potřeba kupovat jiné oděvy, protože v uniformě může dítě jít třeba i do divadla nebo na jinou společenskou událost.

Děti jsou na uniformu hrdé, protože obě soukromé školy (jedna s vyučováním ve francouzštině a druhá katolická) se považují za kvalitnější než školy státní.

2 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

7. 9. 2011 21:43
Re: U nás ve městě o 30.000 obyvatel

U nas je vic soukromych skol (jednu pouzivame) a nakoupit i minimum, tj. na kazdy den jeden oblecek, to je 5 paru kalhot/sukni a pet bluz/kosil/tricek. Co je na tom tak zatezujiciho pro rozpocet? Je nerealne mit jenom jedny kalhoty a jednu sukni a jeden svetr. Kluci si hraji, holky take, obcas se neco nekde vylije pri obede atd. Ale i tak to rodinku nezruinuje. Lidi, kteri maji na soukrome skoly, neresi pocet/cenu uniforem.

U verejnych se predepisuje uniforma tez, ale neni to tak prisne, takze se spousta veci muze koupit mimo predepsane obchody, jde jenom o vrsek s logem.

0 0
možnosti
K

korzár

7. 9. 2011 17:38
Připomíná mi to

zaplať Bůh dobu minulou, kdy uniformy nosil kde kdo. Tu zelené, modré, tu hnědé (ty byly nejoblíbenější). Takže Jugend, do uniforem a nevyčnívat. Budujeme přece Unii, ne? Tam je všechno jednotné 8-o[>-]

1 0
možnosti
DD

budvarek

7. 9. 2011 17:28
---

Uniformy se už nosí. Je to právě to moderní značkové zboží. Respekt těm co jdou proti proudu a neprahnou po značkovém oblečení a snaží si vytvářet vlastní styl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1637x
Prostě budu blogovat :-))

Seznam rubrik