Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zoubková víla.

Dnes se stal zázrak zázraků, div a kouzel a byli jsme svědky toho, o čem se nám může jenom zdát. Sice jsme obklopeni temný přízrakem probíhajících halloweenských svátků, při níž se duše mrtvých vracejí zpátky na Zem a chtějí si to vypořádat s námi živými, leč na nás si nepřijdou. My se nedáme.  Obracíme se proti nim ne silou zla, ale silou dobra a to silou pozitivního myšlení.

 

 

I k nám do našeho věrného, leč skromného příbytku zaletěla silou dobra a bezbřehé dětské víry v spravedlivý svět. Zoubková víla. Nikdy jí nikdo neviděl, nikdy jí nikdo nespatřil, leč o svojí existenci nás přesvědčila dnešní ráno. A to, když místo vytrženého zoubku se ráno pod polštářem objevila stavebnice Lega. Můj syn Kryštůfek zajásal a je rád, že si na něj ta hodná Zoubková víla vzpomněla a spravedlivě ho odměnila.

Také měla zač. Nebyl to totiž obyčejný mlíčňáček, byl to zoubek již jednou zkažený a navíc již jednou ulomený. Nedalo se nic dělat. Musel pryč. Naše laskavá a hodná paní zubařka ani nedutla a synovi píchla injekci do pusy. Joj, to zabolelo. Málem i slzičky vytryskly. V ordinace s ním však byl jeho táta, rozvážný a spravedlivý muž, nebude se přece bát, všechnu bolest překoná! Samotná operace trvala krátce, a i když bolela, začal se těšit na svojí vílu, vílu, která si z vypadlých mléčných zoubků staví hrad.

Ale odkud k nám přiletěla tato víla, že by zase z Ameriky? Věřte, nevěřte, je tomu tak. Amerika si nedá pokoj, neustále nás zahlcuje svými pohádkovými postavami, a protože se na ně dívají naše děti, tak je přebírají za své. Kdepak, nějaké hloupé princezny a princové, a což teprve přihlouplý Smolíček Pacholíček, který neposlouchá svého tátu jelena. Nakonec si ho chtějí nezbedné Jeskyňky připravit k večeři. Dobře mu tak.

A věděli jste o tom, že dříve byly vypadlé mléčné zuby pohřbívány a to z toho důvodu, aby se jich nezmocnila zlá čarodějnice? Ta měla tu moc ty hodné děti uhranout. Když v roce 1989 vypukla v našem malém státečku sametová revoluce a hranice se otevřely celému světu, všem možným vlivům i nevlivům, musela přiletět na pomoc i ona. Zoubková víla. Víla, která se projevuje tím, že na rozdíl od jiných vil v noci netancuje. Nemá čas. Létá po celém světě a sbírá vypadlé mléčné zoubky. Co s nimi dělá, nikdo neví, možná si z nich staví hrad, možná z nich vyrábí perly a vkládá je do mořských mušlí, možná sesbírané zoubky putují k novým dětem. Kdo ví, nikdy jí nikdo neviděl, a přesto existuje. Dnešní ráno toho bylo důkazem. Víly existují a zkuste se hádat s dětmi!

I skanula mi slza nad mým vlastním nebohým dětstvím, dětstvím, kdy ještě víly k nám nelétaly ze Spojených států Amerických a i z jiných zemí. Neb dětství to bylo kruté – žádné víly, žádné dárečky. Při pravidelné preventivní prohlídce nás všechny nahnaly do jedné místnosti, kde nás pak mučily bolestivým vrtáním. Jednoho po druhém, žádné slitování. Tak to prostě bylo.

A což moje nebohá dcerka Kristýnka! I té se velkým obloukem vyhnula Zoubková víla a tak přišla o to potěšení nacházet pod polštářem dárečky. Dodnes to své matce nemůže zapomenout, že prozřela tak pozdě. Její srdce je však plné pochopení a tak místo závisti tiše vzdychne:

To je hezký, že ještě věří.“

A tak, nyní v této temné době, v době, kdy lidé přestávají věřit na zázraky, divy a kouzla, přesto k nám dnes přiletěla a dala nám dárek. Je to přeci víla. Ano, je to tak. Víly existují.

Autor: Eva Kuntová | neděle 3.11.2013 13:00 | karma článku: 10,97 | přečteno: 774x
  • Další články autora

Eva Kuntová

Důvody, proč jít na koncert.

Pozitivní vliv hudby na vývoj dítěte je dnes nezpochybnitelný. Nejde jen o vnímání rytmu, ale i harmonie a melodie. Kromě toho to má i pozitivní vliv na emocionální vývoj dítěte.

14.2.2016 v 13:00 | Karma: 4,59 | Přečteno: 141x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

11 důvodů, proč jít na ples.

Plesová sezóna nastala. Je čas. Čas popřemýšlet o tom, co krásného na sebe a s kým vyrazit na taneční parket. Čas na tanec i na lásku.

11.2.2016 v 19:00 | Karma: 6,19 | Přečteno: 313x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Fantóm opery

Podle psychologie znamená slovo fantóm emocionální jev bez přítomnosti reality, kdežto tento Fantóm opery v Pyramidě v Praze byl reálný víc než dost.

24.1.2016 v 13:00 | Karma: 7,89 | Přečteno: 219x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Selektivní mutismus.

Druh narušené komunikační schopnosti, označovaný jako selektivní mutismus, je charakterizován ztrátou řečových projevů podle situace.

10.1.2016 v 13:00 | Karma: 9,62 | Přečteno: 302x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Tři bratři

Nejúspěšnější český film roku 2014 – tím se stala pohádka Tři bratři z dílny režiséra Jana Svěráka natočený na motivy dětských minioper Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

31.12.2015 v 13:00 | Karma: 8,20 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1829x
Povoláním dětská sestra, v současné době podnikám. Po osmi letech péče o dítě dlouhodobě zdravotně postižené mohu křičet:,,Hurá, ještě žijeme!"

spoluautorka knihy TABU

 

 

Seznam rubrik