Pretty woman

Pretty Woman ČR – volba nejpřitažlivější ženy roku 2013 se nezaměřuje jen na fyzickou krásu, ale klade důraz také na osobnost ženy, šarm, pohotovost, moudrost a smysl pro humor. Budiž nám dáno, měli jsme to štěstí zúčastnit se této velkolepé show a dodnes v nás doznívají zážitky tohoto pohádkového večera.

 

 

Ale jak jsme se tam vůbec dostaly, my nebohé tři obyčejné holky z venkova? Odpověď je jednoduchá – vlakem. Odvoz na nádraží jsme měly velkolepý a to přímo od jednoho motorkáře a otce jedné z dívek. Hned jsem mu také pohrozila: „ Pokud pro nás nepřijedete, tak jedeme stopem! Předtím ale vezmu holky na pořádnou pražskou diskotéku.“ I zhrozil se, pod tvrdou slupkou pořádného chlapa: „ To snad ne, to byla úplně jiná doba“.

Nevím proč, ale že by se motorkář polekal? Kam to ty holky táhnu, do velkého světa pražských celebrit a pozlátka pozemské slávy. Leč, nedaly jsme se. My se nebojíme. Letiště Václava Havla jsme nakonec našly a lístky nám osobně předala naše slavná návrhářka Jana Hybnerová. Co víc si přát. Osobně jsem byla velmi překvapena jejím milým a elegantním zjevem a při pohledu na její šaty při závěrečném finále se mi samou krásou zatajil dech. Panečku, to je ale umělkyně!

Naše milá paní fotografka obsadila místo hned za námi a protože neměla čas, tak jsem jí hlídala tašky. Neměla čas sedět, neboť stále něco fotila a také bylo co. Byla to celá eskapáda našich slavných zpěváků a hlavně deseti nejúspěšnějších finalistek z celé české republiky.

A nebyly tam jenom na promenádě. Musely také prokázat svoje schopnosti, svoje taneční umění a také dramatické nadání pro různé scénky z našeho života. Joj, to jsem se pobavila! Hned první scénka, kdy se mladá žena snaží přesvědčit našeho pana prezidenta, aby podepsal smlouvu.

„ Ale, pročpak se potácíte, pane prezidente?  Že by zase viróza? No, jen se posaďte, jenom zase nespadněte!“ No, prosím, a v takovéto době my zde žijeme. Nejenom, že náš pan prezident se stále někde potácí a tváří se divně, ještě se nedávno vyjádřil, že kouření je vlastně zdravá věc, a že to máme svým dětem jenom doporučit  - ale pozor, až od 27 let! Tomu říkám výchova. Děti, zacpěte si uši a nedívejte se na televizi, radši si vemte příklad z někoho rozumného. Kdo se má na to dívat.

Leč zábava pokračovala v plném proudu. Já osobně jsem fandila Jarmile a to proto, že již vychovala tři děti a také je zdravotní sestrou. Její energii a krásnou postavu jí mohu jenom závidět, a když se jeden z poroty divil, jak je to možné, že i tomto věku si zachovává styl, tak mu odpověděla, že to dělá hodně starostí a hodně zájmů. I to je zázrak, nevšímat si svého věku a jít si svojí vlastní cestou.

A kdopak to vyhrál? Komu skanula slzička při předávání korunky pro vítězku soutěže Pretty woman? Ano, vyhrála Dominika, se svými zlatými kadeřemi a andělským zjevem. Leč nejenom vlasyupoutala, ale i rozum se skrývá v její hlavičce a to jsem poznala, když jsem na její doporučení otevřela stránky Stop feminismu. Jako by mi promlouvala z duše.

Soutěž skončila a nastalo poslední focení. To by bylo, aby se ty holky taky nepřipařily. „ Mami, mami, on se mě dotknul, on se s námi fotil, my se úplně klepeme!“ „ Holky bláznivý, vždyť je to jenom zpěvák, který vyhrál Superstar“. Ale fotka naší nové miss s mojí vlastní dcerkou a kmoškou (kámoškou) nejmilejší mě dojala. Jedna hezčí než druhá. A pak, že nežijeme v pohádce. Je to naše pohádka, pohádka, kterou si každý tvoříme podle sebe. V té mojí pohádce víly existují, a to nejenom víla z Ameriky, víla zoubková. Taková Dominika, to je také víla, vyhrála Miss a šíří dobro. Je to naše česká víla.

Světe div se! V tento den, 2. listopadu 2013, v den Slavnosti Všech Svatých, se konala nejenom sláva až moc živoucích modelek, dokonce i v televizi uváděli film Pretty woman. Mnohá česká žena uroní slzu nad vysněnou pohádkou, jak se bohatý milionář zamiluje do chudé prostitutky a dokonce jí pojme i za ženu. Jsem sice pohádkářka, ale žiji v českých lukách, a tak zvedám varovně prst- „ Kdepak holky, to fakt není žádný štěstí živit se prostitucí. Přečtěte si Pretty woman z Libně od Romany Volfové, jde pak vůbec vystoupit z kolotoče světel, zábavy, sexu a peněz, který se nikdy nezastaví?“

Kdo ví, odpoví. Kdo neví, zeptá se svého dítěte: „ Ale mami, co si to o mě myslíš!“

Co si myslím já? Chytrá a hezká, hm, vražedná kombinace, co říkáte? Pokud je i slušně vychovaná a dokonce má i svůj vlastní názor, tak je to podle mě víla. Ano, je to tak, víly skutečně existují. V ten večer zrovna jedna vyhrála.  A pak, že nežijeme v pohádce…..Jmenuje se Dominika Hužvárová.

Autor: Eva Kuntová | neděle 10.11.2013 13:00 | karma článku: 9,65 | přečteno: 853x
  • Další články autora

Eva Kuntová

Důvody, proč jít na koncert.

14.2.2016 v 13:00 | Karma: 4,59

Eva Kuntová

11 důvodů, proč jít na ples.

11.2.2016 v 19:00 | Karma: 6,19

Eva Kuntová

Fantóm opery

24.1.2016 v 13:00 | Karma: 7,89

Eva Kuntová

Selektivní mutismus.

10.1.2016 v 13:00 | Karma: 9,62

Eva Kuntová

Tři bratři

31.12.2015 v 13:00 | Karma: 8,20